Business

3 factori care influențează eficiența produselor aplicate în culturile agricoleAdvertorial

Marti, 10 Mai 2022, ora 17:35

1525 citiri

Orice fermier știe că nu poate spera la o recoltă bogată fără să apeleze la diferite produse care să ajute plantele de cultură să se dezvolte sau să le protejeze de boli și de atacurile dăunătorilor. Prin urmare, administrarea de îngrășăminte și produse de protecția plantelor este vitală pentru sănătatea culturilor, având o puternică influență și asupra productivității.

Astfel de produse au un grad sporit de eficiență, însă acesta depinde și de anumiți factori de care fermierii trebuie să țină cont. Acești factori constituie subiectul materialului de față, iar dacă dorești să afli mai multe detalii te invităm să continui să îl parcurgi până la closing!

Gradul de absorbție

Anumite produse cum ar fi fungicidele sistemice sau îngrășămintele foliare, acționează din interiorul plantei fiind necesar să fie absorbite în țesutul vegetal. Sunt substanțe în formă concentrată, care se combină cu apă, obținându-se astfel soluții cu care se stropesc culturile.

Eficiența tratamentului depinde și de gradul de absorbție al plantelor, iar dacă acesta nu este unul optim, mare parte din soluție se pierde, iar efectul nu va fi cel scontat.

Astfel de situații sunt ușor de evitat prin adăugarea în soluțiile respective a unor adjuvanți pentru absorbția mai bună a apei de către plante. Aceștia nu doar că vor contribui la absorbția completă a soluțiilor, ci vor ajuta plantele să se mențină bine hidratate.

Umiditatea

În unele cazuri, umiditatea este necesară pentru eficiența produselor administrate, iar în altele este contraindicată, putând anula complete efectele soluțiilor folosite.

Astfel, în cazul îngrășămintelor de bază care se împrăștie pe câmp, umiditatea este de mare ajutor, pentru că dizolvă aceste substanțe și stimulează absorbția lor în sol. În perioadele secetoase, îngrășămintele solide nu sunt suficient asimilate în sol, și astfel plantele nu vor avea la dispoziție cantitatea optimă de nutrienți.

Pe de altă parte, atunci când se administrează tratamente de protecție a plantelor, este de preferat ca vremea să nu fie ploioasă, iar irigarea să se facă după un anumit interval.

După cum am arătat mai sus, erbicidele, insecticidele, fungicidele și îngrășămintele foliare se administrează sub formă de soluții lichide, cu care sunt stropite culturile. Este nevoie de o anumită perioadă pentru ca aceste soluții să fie absorbite de plante, timp în care este de preferat să nu plouă. De aceea, astfel de lucrări nu se efectuează la prima oră, când culturile sunt udate de rouă și nici în perioadele ploioase.

Calitatea apei

Deși acest detaliu a fost considerat multă vreme mai puțin necessary, s-a dovedit că lucrurile nu stau chiar. Pentru a obține o cantitate suficientă de soluție, produsele focus se combină cu apă, preluată de cele mai multe ori din surse naturale, cum ar fi lacurile sau iazurile.

Este necessary ca proprietățile apei să fie testate în prealabil, întrucât aceasta trebuie să se încadreze în anumiți parametri, pentru a nu afecta acțiunea substanțelor lively.

De exemplu, apa dură cu o concentrație ridicată de calciu și magneziu, va da naștere unor soluții instabile. Aceasta se datorează conținutului bogat de minerale care slăbește legăturile chimice și împiedică formarea unei soluții omogene.

Și gradul de salinitate a apei poate afecta eficiența soluțiilor, dacă depășește un anumit prag. Elementele chimice din compoziția apei reacționează cu substanțele lively, și astfel se formează combinații greu solubile, rezultând soluții cu o concentrație scăzută.

Nu în ultimul rând, aciditatea apei este un alt detaliu care trebuie luat în considerare. Un nivel prea ridicat sau prea scăzut al pH-ului afectează calitatea soluției, motiv pentru care este recomandată utilizarea apei cu un pH neutru.

Așadar, indiferent de produsele pe care urmează să le folosești în culturile agricole, ia în considerare acești factori, pentru a avea garanția că vei obține cele mai bune rezultate.

Source hyperlink

Leave a Reply

Your email address will not be published.