Business

4 idei de afaceri profitabile cu influence pozitiv asupra mediuluiLista afacerilor profitabile este una lungă, însă impactul pozitiv asupra mediului înconjurător nu ar trebui să fie neglijat. Dacă te-ai hotărât să începi propriul enterprise și vrei, în același timp, să fii prietenos cu natura, ți-am pregătit o serie de idei pe care le poți pune în practică.

Ca regulă generală, afacerile „eco-friendly” sunt cele care aduc profituri întreprinzătorului, dar susțin și un mod ecologic de desfășurare a activității. Pe lângă reciclarea hârtiei sau a gunoaielor menajere, oportunitățile economice pentru a dezvolta o afacere care să îți genereze încasări considerabile sunt din ce în ce mai populare.

Producerea de energie regenerabilă

În momentul de față, există mai mult eprograme reglementate din punct de vedere authorized care oferă subvenții sau sprijin pentru deschiderea afacerilor bazate pe energie regenerabilă. Poți alege să investești în baterii, accesorii și panouri solare pe care să le montezi sau reciclezi atât în cadrul propriei fabrici, cât și prin încheierea de colaborări și parteneriate.

De asemenea, aceasta este o idee de enterprise care se poate dezvolta fast și în alte arii de activitate. Poți deschide ateliere de service și mentenanță care să se ocupe de întreținerea panourilor solare instalate, ori poți importa și vinde accesorii pentru acestea.

Recondiționarea obiectelor vechi de mobilier

O idee de afacere care presupune o investiție inițială minimă este cea bazată pe recondiționarea obiectelor de mobilier. O mulțime de astfel de produse sunt aruncate anual, conform datelor obținute de Institutul Național de Statistică. Acestea pot fi preluate de la persoanele fizice sau companiile care doresc să le înlocuiască și pot primi noi întrebuințări sau aspecte.

Vei avea nevoie de un atelier și de câteva persoane specializate, însă dacă ești pasionat, te poți ocupa chiar tu de șlefuirea, vopsirea sau retapițarea mobilierului. Astfel, mediul înconjurător va fi susținut prin diminuarea cantităților de lemn defrișate și prelucrate.

Sweet Bar

În ceea ce privește zona de retail, businessurile care comercializează sucuri naturale sau înghețate pot deveni un actual succes. Fă o analiză de piață și găsește un loc tranzitat frecvent de un număr considerabil de persoane. Amplasează un stand care îți permite să faci fresh-uri din fructe și legume de sezon sau înghețată artizanală și vei avea mereu un flux fixed de clienți.

În funcție de zonă și de perioada anului, poți comercializa și prăjituri, fursecuri sau turtă dulce handmade, fie realizate de tine, fie în colaborare cu producători locali.

Comercializarea de produse biodegradabile

Acest tip de afacere se poate adresa în particular sectorului HORECA. Poți vinde tacâmuri realizate din materiale biodegradabile, recipiente reutilizabile pentru toalete (savoniere, tuburi pentru șampon sau gel de duș and many others.), dar și produse destinate curățeniei zilnice.

Asigură-te că obții toate avizele necesare și că tipul de enterprise pe care îl vei desfășura îți permite să livrezi fixed produsele, în cantități angro. Ai, de asemenea, posibilitatea să colectezi ceea ce s-a folosit și să reciclezi în vederea obținerii de noi produse pe care să le comercializezi.

Deschiderea unei afaceri profitabile care să aibă un influence pozitiv asupra mediului înconjurător este o mișcare care ia din ce în ce mai multă amploare în țara noastră. Fii printre primii care profită de aceste oportunități și te vei bucura de venituri constante, în timp ce protejezi mediul înconjurător.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Source hyperlink

Leave a Reply

Your email address will not be published.