Sports

A murit Mino Raiola, celebrul impresar de jucători

Articol de Theodor Jumătate – Publicat joi, 28 aprilie 2022, 15:11 / Actualizat joi, 28 aprilie 2022 15:31

Mino Raiola, agentul lui Ibrahimovici, Haaland și Pogba, a încetat din viață astăzi, la vârsta de 54 de ani, după o gravă afecțiune la plămâni

O veste incredibilă. Mino Raiola, poate cel mai essential agent al momentului, a murit astăzi, la 54 de ani. Suferea de patru luni de o gravă afecțiune pulmonară, a fost operat de urgență la spitalul San Raffaele din Milano, dar nu a rezistat. S-a stins din viață la Monte Carlo, acolo unde locuia, a anunțat presa italiană.

A murit Mino Raiola. Cine a fost cel supranumit „Regele impresarilor”

Născut la Salerno, pe 4 noiembrie 1967, s-a mutat cu familia în Țările de Jos, la Haarlem. Acolo a crescut, a fost chelner în tinerețe, dar și-a terminat studiile liceale și a intrat la Facultatea de Drept. Având dublă cetățenie, italiană și olandeză, Raiola a devenit impresar, adunând în timp foarte mulți jucători importanți. Printre ei, Ibrahimovici, Nedved, Pogba, Balotelli, Verratti, Donnarumma și Haaland. 

Câștigând sume imense la fiecare switch, aproape 27 de milioane numai la mutarea lui Pogba de la Juventus la Man. United, în 2016, pentru 105 milioane de euro.

Ultimul pariu period Erling Haaland. Se pare că avea deja un acord cu Man. City. Norvegianul ar urma să treacă de la Dortmund la clubul lui Pep Guardiola în vară, pentru 75 de milioane (clauza de reziliere cu Borussia). Și Raiola ar fi primit alte 20 de milioane.

În 2020, Forbes îl clasa pe 4 în topul mondial al agenților, cu un venit de 80 de milioane de euro, după ce încheiase afaceri în mercato de peste 800 de milioane.

I se spunea „pizzarul”

Pentru că fusese chelner la un second dat, a fost poreclit „pizzarul”. Așa i-a spus Sinisa Mihajlovici, în glumă, și așa a rămas. „Nu am făcut nicio pizza în viața mea, habar n-am să prepar o pizza. Dar am dus multă pizza clienților la restaurantul părinților mei”, a povestit el presei italiene.

7 limbivorbea Mino Raiola: italiană, olandeză, engleză, germană, spaniolă, franceză și portugheză

20 de aniavea Raiola când a fondat prima companie pe care o folosea pentru transferurile de jucători

Source hyperlink

Leave a Reply

Your email address will not be published.