Business

acesta este un FAKE NEWS. Tinerii romani NU sunt chemati la inrolare


MAI avertizeaza: acesta este un FAKE NEWS. Tinerii romani NU sunt chemati la inrolare

fake newsinrolare armataucrainarusiaconflict militar


Joi seara, Ministerul Afacerilor Interne a emis un avertisment de stire falsa cu privire la informatia conform careia tinerii romani ar fi chemati, in maximum 72 de ore de la primirea semnalului, la inrolare, in contextul conflictului militar din Ucraina.


 


“Atentie la informatiile false! 


 


Temele reintroducerii serviciului militar obligatoriu pentru cetatenii romani si ale mobilizarii rezervistilor sunt false si circula in spatiul public, in special in mediul online, de foarte multa vreme. 


 


In Romania, serviciul militar obligatoriu a fost suspendat prin legea nr. 395 din 16 decembrie 2005.


 


Potrivit acestui act legislativ, incepand cu data de 1 ianuarie 2007, executarea serviciului obligatoriu, in calitate de militar in termen si militar cu termen redus, se suspenda (art. 2).


 


Pe durata starii de razboi, a starii de mobilizare, precum si pe timpul starii de asediu, executarea serviciului militar devine obligatorie, in conditiile legii (art. 3).


Ca atare, reluarea incorporarilor se poate face DOAR in situatia decretarii uneia dintre cele trei stari mentionate mai sus. 


 


Va rugam sa va informati DOAR din sursele oficiale!


 

Citeste si: LIVE UPDATE. Ce se intampla in cel mai fierbinte punct de pe Glob: principalele evenimente, informatii si declaratiiSource link

Leave a Reply

Your email address will not be published.