Politics

Acțiune de amploare a polițiștilor, în Oradea: 160 de amenzi și 20 de permise reținute în doar două oreAcțiunea a avut loc marți, 5 aprilie, între orele 07.00 – 09.00, pe raza municipiului Oradea și în localitățile limitrofe. Acțiunea a avut ca scop prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere și pentru creșterea gradului de siguranță pe drumurile publice.

În acțiune au fost implicați 40 de polițiști din cadrul Biroului Rutier Oradea, polițiști de ordine publică din cadrul Poliției Municipiului Oradea, polițiștii Serviciului Rutier – Biroul Drumuri Naționale și Europene, precum și polițiști de la Secția nr.3 de Poliție Rurală Biharia și de la Secția nr.5 de Poliție Rurală Oradea din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor.

„În urma acțiunii desfășurate trafic în municipiul Oradea, în cele două ore de acțiune, polițiștii bihoreni au aplicat 164 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 62.490 de lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 20 de permise de conducere, din care 9 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor, 3 pentru depășiri neregulamentare, unul pentru depășirea limitelor legale de viteză și 7 pentru alte abateri săvârșite în trafic. De asemenea, a fost reţinut un certificat de înmatriculare”, precizează comisar-șef IPJ Bihor, Alina Fărcuța.

95 dintre amenzi au fost aplicate pentru depășirea limitelor legale de viteză, 20 pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, 9 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor, au fost sancționați 15 pietoni care au traversat neregulamentar, 4 bicicliști, au fost sancționate 3 depășiri neregulamentare, 3 opriri neregulamentare, iar 15 sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulației rutiere.

 

Source hyperlink

Leave a Reply

Your email address will not be published.