Entertainment

Actorul Traian Stănescu a murit la 82 de ani, la trei ani după decesul soției: ”Acum dansează în ceruri amândoi”In articol:


Este doliu în lumea teatrului și filmului românesc. Seara trecută avea să se stingă o stea din lumea actoriei. Traian Stănescu a împlinit 82 de ani pe 27 martie, iar acum, la mai puțin de o lună, fiul acestuia, Mihai Stănescu, a anunțat pe rețelele sociale trecea în neființă a marelui actor.

Cunoscutul actor s-a stins din viață la doar trei ani după ce soția sa, actrița Ilinca Tomoroveanu a plecat și ea dintre noi. Cei doi au fost împreună peste patru decenii, timp în care au devenit părinți, dar și bunici. 

Citeste si: 39 de ani de iubire! Povestea de dragoste a actritei Irina Tomoroveanu si a sotului ei, Traian Stanescu. Ea este nepoata lui Octavian Goga!

Traian Stănescu și Ilinca Tomoroveanu 

[Sursa foto: Facebook]

Traian Stănescu a murit 

Acum, însă, durerea și dorul date de dispariția lor au marcat atât destinul familiei, cât și a celor care i-au văzut făcându-și meseria pe scenele teatrelor sau pe micul ecran.

”Acum dansează în ceruri amândoi… Zbor lin, TATA!”, a scris Mihai Stănescu pe pagina sa de Facbook, în dreptul fotografiei care îi ilustrează pe ambii actori.

Citeste si: Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au divorțat?: „Știu, aș fi vrut”- kfetele.ro

Citeste si: Răstunare de situaţie! NU Vladimir Putin conduce războiul din Ucraina. Cine este, de fapt, persoana din umbră..- bzi.ro

Privind în urmă, actorul născut pe 27 martie 1940, în Făget, județul Timiș a urmat cursurile Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică București, secția Actorie, promoțoa 1961.

Ulterior, după absolvire, a ajuns la Teatrul de Stat din Piatra Neamț, iar după alți trei ani a devenit cunoscut în București.

Ajuns în Capitală, cel care astăzi nu mai este printre noi a urcat pe scena Teatrului C.F.R Giulești pentru un an, apoi a fost actor la Teatrul Mic, pentru aceeași perioadă de timp, iar din 1968 s-a făcut remarcat la Teatrul Național București.

În teatru a interpretat roluri de excepție, în piese precum: “Maşinăria Cehov”, “Crimă pentru pământ”, “Amanţii însângeraţi”, “Numele trandafirului”, ”Strigoii”, “Ondine”, “Moştenirea”, “Îmblânzirea scorpiei”, “Danton”, “Regele Lear”,  “Năpasta”, “Nuntă însângerată”.

Iar când vine vorba de cinematografie, Traian Stănescu este cunoscut și aplaudat pentru rolurile din: “Dragoste lungă de-o seară”, “Castelanii”, “De trei ori Bucureşti”, “Surorile Boga”, seria “Mărgelatu”, “Probleme personale”, “Orgolii”.

Acum, din păcate, cei care l-au urmărit cu plăcere nu pot decât să își manifeste regretul față de pierderea maestrului, lucru pe care l-au și făcut deja. După anunțul fiului, internauții s-au arătat profund îndurerați.

Citeste si: Doliu uriaș pentru teatrul românesc! S-a stins din viață, în urmă cu puțin timp!

”Dumnezeu să-l odihnească”, ”Un om deosebit și un artist desăvârșit. Amintirile rămân”, ”Condoleațe, îmi pare rău”, ”Actorul Traian Stănescu a hotărât să nu mai aștepte. Dorul de minunata lui doamnă, Ilinca Tomoroveanu,  a fost mare, iar acum sunt din nou împreună!”, sunt doar câteva dintre mesajele primite de fiul actorului după tristul anunț.Source hyperlink

Leave a Reply

Your email address will not be published.