Sports

Alegerile pentru președinția Federației Române de Handbal au început. Cine sunt candidații și cum se alege câștigătorul

  • Tenis: Simona HalepShuai Zhang, joi, 14:00, Digi Sport 2

  • Liga 2: Concordia ChiajnaHermannstadt, joi, 19:30, Digi Sport 1

Pentru președinția FRH și-au depus dosarele patru candidați: Alexandru Dedu, Constantin Din, Maximilian Gavrilă şi Bogdan Voina.

Alegerile pentru președinția FRH au loc joi

Primul dintre ei ocupă funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Handbal din 10 februarie 2014, iar la alegerile din acest an el candidează pentru al treilea său mandat consecutiv. 

Viitorul președinte al FRH va câștiga alegerile încă din primul tur dacă va reuși să obțină minim 113 voturi, având în vedere că 225 de cluburi au drept de vot. În cazul în care niciun candidat nu va îndeplini această condiție, alegerile continuă cu turul secund.

De asemenea, tot joi se vor vota atât vicepreședintele FRH, cât și 15 membri ai Consiliului de Administrație. 

UPDATE ora 12:06: La Adunarea Generală s-au prezentat 224 din cele 225 de echipe cu drept de vot. 

UPDATE ora 12:04: La eveniment sunt prezente și legende ale handbalului românesc, precum Cornel Oțelea, Cristian Gațu, Valentin Samungi sau Radu Voina, însă aceștia nu au fost lăsați să asiste la Adunarea Generală.

Radu Voina se simte umilit pentru că nu poate participa la Adunarea Generală

Radu Voina, campion mondial cu naţionala României în 1974, a declarat, miercuri, că decizia actualei conduceri a Federaţiei Române de Handbal de a interzice accesul gloriilor acestui sport, printre care se numără şi el, este o “umilinţă totală”.

“Noi suntem mai vocali, deşi nu avem drept de vot. Suntem persoane vârstnice şi nu suntem acceptaţi nici măcar în sală. Adică la Federaţia Română de Gimnastică ar veni Nadia Comăneci să nu i se accepte participarea.

Statutul FRH a fost schimbat în aşa fel încât nici măcar preşedintele de onoare Cristian Gaţu nu are dreptul să intre. Este fără precedent. Este umilinţă totală pentru noi. Ăsta este respectul pentru noi, nişte generaţii care au făcut şi ele un pic de handbal.

Am încercat să respectăm toate regulile pentru a ne accepta la Adunarea Generală, adică să dăm nume, prenume, cine vorbeşte şi conţinutul discursului… deci umilinţă. Dar apoi a venit scrisoarea în care se spunea că nu putem veni pentru corectitudinea alegerilor.

Această masă organizată în seara asta este un chiolhan cu care se cheltuiesc foarte mulţi bani. Cineva plăteşte totul şi asta nu e corectitudine”, a afirmat fostul campion mondial.

Etichete: gheorghe tadici , radu voina , frh , alexandru dedu , constantin din , alegeri frh , maximilian gavrila , bogdan voina


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Source hyperlink

Leave a Reply

Your email address will not be published.