News

Ambasadorul rus la Varşovia a acuzat Polonia că a confiscat o proprietate diplomaticăAmbasadorul Serghei Andreev se referea la un bloc de apartamente vechi din epoca comunistă despre care primarul Varşoviei, Rafal Trzaskowski, a spus că va fi folosit pentru a găzdui refugiaţii ucraineni care fug de intervenţia militară a Rusiei în ţara lor.

„În această dimineaţă, executorii au venit pe proprietatea noastră diplomatică din Varşovia şi au ordonat transferul clădirii către trezoreria statului polonez în numele Primăriei Varşovia”, a declarat Andreev, potrivit agenţiei de ştiri Ria, citată de Reuters. 

„Reprezentanţii polonezi au tăiat lacătele porţii şi au ocupat, în mare, clădirea”.

Trzaskowski a scris luni pe Twitter că proprietatea, care găzduia odinioară diplomaţi sovietici şi este cunoscută de localnici sub numele de Szpiegowo („Spyville”), a fost transferată oficial oraşului.

Ministerul polonez de externe nu a răspuns imediat unei cereri de a comenta declaraţia ambasadorului rus, dar a declarat luni că salută confiscarea proprietăţii de către oraşul Varşovia şi transferarea clădirii în proprietatea statului.

Ambasadorul Rusiei a acuzat luna trecută Polonia că încearcă să distrugă relaţiile bilaterale expulzând 45 dintre diplomaţii săi şi blocând conturile bancare ale ambasadei.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:Source hyperlink

Leave a Reply

Your email address will not be published.