Politics

Aproape 1.000 de clădiri rezidențiale din Harkov au fost distruse, anunță primarul orașului din UcrainaAproximativ 1.000 de clădiri rezidențiale au fost distruse în Harkov, al doilea oraș ca mărime al Ucrainei, a declarat miercuri primarul Ihor Terehov, potrivit CNN. 

Orașul a fost ținta asalturilor în ultimele săptămâni, fiind o localitate cheie pentru Vladimir Putin, în timpul războiului din Ucraina.

Aproape 1.000 de clădiri rezidențiale din Harkov, distruse într-o lună de război

Orașul, care este considerat o țintă cheie pentru forțele de invadare ale președintelui rus Vladimir Putin, a suferit săptămâni de asalt, fiind situat la doar 30 de kilometri de granița cu Rusia.

În acest context, la Harkov aproape 1.000 de clădiri rezidențiale au fost distruse de bombardamentele ruse. Terehov a dezvăluit amploarea pagubelor produse, raportând un total de 1.143 de clădiri distruse de incendiul rusesc, dintre care 998 de clădiri rezidențiale.

Peste 700 de civili au reușit să fugă din orașele aflate în estul Ucrainei, în ciuda bombardamentelor

În cursul zilei de miercuri, 700 de persoane au reușit să fugă din calea bombardamentelor, din orașele situate în estul Ucrainei, după cum a explicat guvernatorul regional din Lugansk.

Pe lângă evacuări, guvernatorul Serhii Haidai a spus că aproximativ 600 de tone de ajutoare au ajuns în regiune și a sugerat că Rusia a oprit parțial focul în zona coridoarelor umanitare, însă acest lucru s-ar fi făcut „nominal”.

Guvernatorul a spus că bombardamentele au continuat asupra orașelor Rubizhen și Popasna și au fost masive. El a adăugând că și Kreminna și Severodonețk sunt localități aflate sub asalt. Au fost victime civile, a spus el, dar fără a oferi detalii suplimentare.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.