Politics

Bihorean tâlhărit, bătut crunt în propria casă și amenințat cu cuțitul pentru a nu suna la poliție!Concret, aceștia sunt suspectați că au încercat să tâlhărească un bărbat, de la care au sustras bunuri și bani.

Oamenii legii îi suspectează pe cei doi făptași, respectiv un tânăr de 25 de ani din Oradea și un bărbat de 31 de ani din Husasău de Tinca, că, în urmă cu patru zile, pe 14 aprilie, în jurul prânzului, au sărit gardul în curtea locuinței victimei (un bărbat de 54 de ani din Sititelec), când acesta se afla în grădina din spatele locuinței. Apoi aceștia au pătruns în interiorul casei respective și au furat un telefon în valoare de 100 de lei.

Nemulțumiți de „pradă”

Orădeanul de 25 de ani este suspectat de oamenii legii că, nemulțumit de faptul că a plecat doar cu un telefon de 100 de lei, acesta s-a întors în noaptea de 15 spre 16 aprilie, în jurul orei 00:00-02:00, și a intrat prin efracție în interiorul aceleiași locuințe din Sititelec. De această dată, tânărl a fost mai agresiv, i-a solicitat bărbatului de 54 de ani diferite sume de bani. Acesta a refuzat să le dea bani, iar orădeanul în cauză i-a aplicat mai multe lovituri, l-a amenințat cu un cuțit și apoi a scotocit toată locuința, fără a fura nimic.

Oamenii legii mai transmit că orădeanul de 25 de ani a amenințat victima cu fapte de violență și a încercat să o decide, atât prin violență, cât și prin amenințări să nu transmită cele întâmplate, poliției.

Peste 3 săptămâni de îngrijiri medicale

În urma agresiunii, victima (bărbatul de 54 de ani) a suferit leziuni care necesită pentru vindecare între 25 și 30 de zile de îngrijiri medicale. Polițiștii bihoreni au recuperat de la aceștia telefonul mobil sustras și l-au restituit proprietarului.

Reținuți și arestați

„Duminică, 17 aprilie, în urma cercetărilor efectuate sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, polițiștii Secției nr. 5 de Poliție Rurală Oradea au reținut pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, un bărbat de 25 de ani, din municipiul Oradea și un altul de 31 de ani, din comuna Husasău de Tinca, județul Bihor, bănuiți de comiterea infracțiunilor de tentativă la tâlhărie calificată, furt calificat, amenințare și influențarea declarațiilor”, a transmis comisarul-șef IPJ Bihor, Alina Fărcuța.

Luni, 18 aprilie, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea i-a prezentat pe cei doi bărbați la Judecătoria Oradea cu propunere de arestare preventivă, iar judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Oradea a admis propunerea procurorului și a emis pe numele celor doi câte un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

„Polițiștii Secției nr. 5 de Poliție Rurală Oradea din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celor în cauză și pentru recuperarea integrală a prejudiciului cauzat”, a mai transmis comisarul-șef Fărcuța.

Source hyperlink

Leave a Reply

Your email address will not be published.