News

Când ajung tichetele de vacanţă la bugetari? Răspunsul lui Cadariu


Tichetele de vacanţă ar trebui să ajungă la bugetari până pe 1 iunie, spune Cadariu. Ministrul precizează, însă, că şi firmele non-public pot da tichete de vacanţă şi nu sunt limitate la suma de 1.450 de lei. Suma virată până acum e „modică”.

Imaginea articolului Când ajung tichetele de vacanţă la bugetari? Răspunsul lui Cadariu

Când ajung tichetele de vacanţă la bugetari? Răspunsul lui Cadariu

Guvernul a adoptat în decembrie Ordonanţa de Urgenţă care a stat la baza întocmirii bugetelor instituţiilor pentru a-şi putea „prinde” sumele necesare, declară ministrul Turismului, Constantin Daniel Cadariu.

„Nu e mai puţin adevărat că, fiind atât de multe instituţii, aproape toate au trebuit să facă achiziţii publice la început de an. Din evidenţa de săptămâna trecută reiese că aproximativ 97 de milioane de lei au ajuns în conturile beneficiarilor. E o sumă modică faţă de totalul care ar fi trebui să ajungă. Pe de altă parte, pentru această perioadă – mă refer la minivacanţa din 1 Mai – există şi acele tichete nefolosite din anii 2019 şi 2020 care pot fi folosite oricum doar până la finele lunii iunie şi atunci e un sprijin suplimentar”, afirmă ministrul.

Pe de altă parte, şi firmele non-public pot oferi tichete de vacanţă şi nu sunt limitate la suma de 1.450 de lei, ci pot merge până la 6 salarii minim pe economie, spune Cadariu.

Întrebat dacă tichetele de vacanţă ajuns la beneficieri până pe 1 iunie, ministrul a răspuns: „aşa ar trebui. (…) Sper ca cei care conduc instituţiile să o facă cât mai repede”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp actual şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră private. Este interzisă republicarea conținutului acestui website în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Source hyperlink

Leave a Reply

Your email address will not be published.