Entertainment

Care este cel mai mare oraș din România? Probabil nu ai auzit niciodată de elCel mai mare oraș din România, care are o suprafață mai mare decât București, Cluj și Timișoara la un loc, are mai puțin de 6000 de locuitori. Deşi avem una dintre cele mai frumoase ţări din Europa, mulţi nu au auzit de multe dintre locurile spectaculoase.

România este una dintre cele mai frumoase țări din Europa datorită obiectivelor turistice, dar şi a tradiţiilor care se păstrează în anumite zone chiar şi în zilele noastre.

Pentru cei care sunt curioşi să afle care este cel mai mare oraş din România, răspunsul poate fi surprinzător. Broșteni, un oraş sucevean, se întinde pe 594 kilometri pătrați și are o suprafață de două ori mai mare decât Capitala.

CITEŞTE ŞI: ORAȘUL DIN ROMÂNIA CARE ESTE APROAPE DE FALIMENT. TOTUL DIN CAUZA UNOR GREȘELI ALE AUTORITĂȚILOR LOCALE

Orașul sucevean Broșteni are o populație de 5.506 de locuitori și este în topul orașelor din Suceava, după numărul de populație. Broșteni a devenit oraș în anul 2004, asta după ce sute de comune au devenit zone urbane.

Orașele din România cu cel mai curat aer

O organizație de specialitate din Elveția a întocmit acest prime al poluării din România. Specialiștii adună date din toate țările lumii pentru realizarea unui studiu cu privire la poluarea globală.

Nimeni nu s-ar fi gândit că din acest punct de vedere, Brașovul se află la coada ierarhiei. În realitate, Constanța este orașul cel mai puțin afectat de poluare. Potrivit specialiștilor din Elveția, briza mării ajută la curățarea aerului.

La acest studiu au participat 22 de orașe din România, iar pe locurile 2 și 3 s-au situat Râmnicu Vâlcea, Văleni, Galați și Brăila. Cercetătorii susțin că acestea sunt locurile pe care trebuie să le alegem, dacă dorim să respirăm un aer curat.

 

Sursă foto: FacebookSource hyperlink

Leave a Reply

Your email address will not be published.