News

Câţi soldaţi ruşi au murit în Ucraina, conform serviciilor secrete americaneServiciile secrete americane estimează că Rusia a pierdut în Ucraina, în trei săptămâni, peste 7.000 de soldaţi, scrie The New York Times.

 

Acest bilanţ minimal este mai mare decât numărul soldaţilor americani ucişi în 20 de ani în Afganistan şi Irak.

 

Este un număr uluitor acumulat în doar trei săptămâni de lupte, spun oficialii americani, cu implicaţii asupra eficienţei de luptă a unităţilor ruse, inclusiv a soldaţilor din formaţiunile de tancuri. Oficialii Pentagonului spun că o rată de 10% a victimelor, inclusiv a morţilor şi răniţilor, pentru o singură unitate o face incapabilă să îndeplinească sarcini legate de luptă.

 

Cu peste 150.000 de soldaţi implicaţi în războiul din Ucraina, Rusia, estimează americanii, a înregistrat între 14.000 şi 21.000 de oameni răniţi.

 

Oficialii americani au relatat, sub protecţia anonimatului, că numărul de decese în rândul trupelor ruseşti este inexact, datele lor fiind o compilaţie între ştirile mass-media, cifrele ucrainene (care tind să fie ridicate, cu cel mai recent la 13.500), cifrele ruseşti (care tind să fie scăzute, cu cel mai recent la 498), imagini din satelit şi o analiză atentă a imaginilor video cu tancurile şi trupele ruseşti care intră sub foc.

 

Vă recomandăm şi: 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.