Business

Cine sa inteleaga miliardarii? Elon Musk investeste o suma ametitoare intr-o companie pe care o certa acum doua saptamani


Cine sa inteleaga miliardarii? Elon Musk investeste o suma ametitoare intr-o companie pe care o certa acum doua saptamani

elon musktwitteractiuni twitter


Miliardarul Elon Musk face miscarea anului pe piata internationala a business-ului. CEO-ul Tesla si Space X a devenit acum actionar si in domeniul social-media, dupa ce a achizitionat un pachet impresionant de actiuni la Twitter.


 


Vorbim despre  73.486.938 de actiuni ale Twitter, ceea ce reprezinta un pachet pasiv de 9,2% din companie, potrivit unui dosar 13G al Comisiei pentru Valori Mobiliare si Burse, publicat luni. 


 


In joc sunt nu mai putin de  2,89 miliarde de dolari, pe baza pretului de inchidere al Twitter vineri.


In urma cu doua saptamani, Musk critica Twitter


 

Decizia lui Musk de a cumpara participatia uriasa la Twitter este cu atat mai surprinzatoare cu cat in urma cu mai putin de doua saptamani, miliardarul a criticat compania, interogand oamenii de pe Twitter daca adera la principiile libertatii de exprimare. “Avand in vedere ca Twitter serveste de facto drept piata publica a orasului, nerespectarea principiilor libertatii de exprimare submineaza in mod fundamental democratia”, a scris Musk pe Twitter. “Ce ar trebui facut?”


 


La sfarsitul lunii trecute, Musk a mai spus ca are in vedere construirea unei noi platforme de socializare.


 


Pana sa devina un actionar atat de mare Musk period un utilizator destul de activ pe celebra retea de socializare. Contul sau a adunat  80 de milioane de urmaritori pe platforma si nu de putine ori, prin simplele “tweet-uri”, miliardarul a schimbat cursul anumitor piete, cum ar fi cea a criptomonedelor, de exemplu.


 


 


 

Senior Editor Manager.roSource hyperlink

Leave a Reply

Your email address will not be published.