News

Circa 270.000 de refugiaţi ucraineni au ajuns în Republica CehăÎntr-o declaraţie pentru canalul TV CT24, Fiala a subliniat importanţa faptului ca refugiaţilor să li se acorde toată asistenţa posibilă, recunoscând în acelaşi timp că “suntem la limita a ceea ce putem absorbi fără a ne confrunta cu probleme substanţiale”.

După o decizie a camerei inferioare a parlamentului ceh, Senatul a votat şi el o lege care prevede o plată de 200 de euro către refugiaţii ucraineni, care ar putea fi repetată lunar în caz de nevoie.

Persoanelor care primesc refugiaţi în propriile locuinţe li se acordă o sumă de 120 de euro de persoană lunar. De asemenea, refugiaţii ucraineni au dreptul de a munci şi au asigurare medicală gratuită.

Potrivit ultimelor date furnizate de Ministerul ceh de Interne, aproape 180.000 de ucraineni au primit un permis oficial de şedere.

Cea mai mare creştere s-a înregistrat la Praga şi în regiunea înconjurătoare centrală Boemia. Republica Cehă are o populaţie de circa 10,7 milioane de locuitori.

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.