Business

CNN: De ce propaganda televiziunilor din Rusia este crucială pentru a înțelege cum se vede războiul din Ucraina prin ochii rușilor„Rușii care își obțin adevărul lor din mass-media de stat trăiesc într-o realitate alternativă”, spune Madeline Roache, fact-checker pentru revista Time Magazine din Londra, specializată în politica din Rusia și Europa de Est, potrivit CNN.

În fiecare zi, Roache urmărește „știrile” de dimineață de pe Canal 1, unul dintre principalele canale ale televiziunii de stat rusești. Ea realizează un raport pentru NewsGuard – un start-up care evaluează fiabilitatea surselor de știri – despre „realitatea alternativă”.

În ce condiții NATO ar putea intra în război direct cu Rusia prin susținera Ucrainei? Trei scenarii

În normal, a declarat Roache pentru CNN, la televiziunea de stat, „armata rusă este prezentată ca fiind triumfătoare – ca neavând pierderi, victime și cu siguranță nu comite atrocități. Între timp, potrivit presei de stat, armata ucraineană este cea care comite atrocități, ucide civili, suferă pierderi grele și pierde teritoriu în fața forțelor rusești.”

„Rușii ar avea toate motivele să se simtă mândri pe baza a ceea ce văd la televiziunea de stat”, comentează Roache.

„Ei vor să creadă că țara lor este bună”

În cel mai latest episod al podcastului „Tug of War” de la CNN, corespondentul internațional Matthew Chance – care a lucrat în Moscova ani de zile – a explicat de ce propaganda Kremlinului este crezută de atât de mulți oameni: Pentru că „vor să creadă că țara lor este bună”, nu un regim malefic care „ucide oameni fără motiv”. „Gândiți-vă la asta”, a spus Chance, „cine ar vrea să recunoască faptul că există ceva basic greșit în țara sa?”.

Analiza completă, aici.Source hyperlink

Leave a Reply

Your email address will not be published.