Politics

Coaliția PSD-PNL-UDMR funcționează excellent. Când vrea să distrugă! (P)


„Știau, toți știau că există o taxă neoficială care trebuie plătită la direcția silvică”. 

Aceste cuvinte, spuse de Stelian Văduvoiu, fost șef al Direcției Silvice Caraș-Severin, în cadrul unei noi investigații Recorder, definesc excellent cum funcționează mafiile de stat. 

Toți știu că se încalcă legea și că se plătesc sume uriașe de bani pentru asta. Iar vorbele de mai sus sunt valabile nu doar în domeniul exploatărilor ilegale de lemn. 

Toți știu, dar nimeni nu face nimic. De fapt, greșit: cei care vor să facă un pic de curățenie sunt imediat marginalizați. Cu ordin direct de la ministru, fără reținere, fără a mai mima respectarea regulilor. 

Coaliția de guvernare PSD-PNL-UDMR trage cu viteză România înapoi în negura anilor 1990. Justiția nu mai mișcă – oamenii se tem să mai reclame, pentru că acțiunea se întoarce tot împotriva lor. Legile, ordonanțele de urgență și ordinele de ministru sunt date pentru a servi various mafii. Iar puținii din sistem care mai au curaj să încerce să facă ordine sunt eliberați imediat din funcție și retrogradați. 

Cazul relatat de jurnaliștii Recorder este din nou revoltător. Un director al Gărzii Forestiere Timișoara, Amar Oliver Ienea, a fost demis de către ministrul UDMR al Mediului Tanczos Barna pentru că a dispus controale la Direcția Silvică Caraș-Severin, condusă de un fost deputat PNL, și la firma socrului lui Alfred Simonis, liderul grupului PSD din Camera Deputaților. 

Coaliția PSD-PNL-UDMR nu e capabilă să rezolve criza energiei, membrii celor trei partide sabotându-se reciproc. Dar aceeași coaliție funcționează excellent când vine vorba să-i protejeze pe cei care taie ilegal lemnul României. 

Totul este posibil pentru că această alianță a răului menține cele 9 filiale ale Gărzii Forestiere într-o stare de incertitudine și subordonare prin numirea politică a unor directori. Nu se fac concursuri tocmai pentru a avea management: cine nu răspunde la comenzi pleacă. 

E evident că un astfel de director numit politic, fără un concurs care să îl protejeze, nu are nici un interes să își deranjeze stăpânii. 

Iar dacă în acest sistem apare o „eroare”, un om care totuși vrea să își facă treaba, este fast eliminată. La Timișoara, „eroarea” a fost reparată cu mâna ministrului Tanczos Barna, pentru că s-au supărata colegii de alianță de la PNL și PSD. 

România intră tot mai adânc într-o eră nefastă. Plagiatori, corupți și ticăloși au ajuns să-i conducă destinele într-un second essential al istoriei. 

Marius BODEA

Senator USR de Iaşi

Source hyperlink

Leave a Reply

Your email address will not be published.