Politics

Dacia Bigster, expus în premieră la Salonul Auto de la Lyon (FOTO)


Conceptul Dacia Bigster a fost prezentat în premieră la un salon auto, la Lyon, unde sunt expuse cele mai noi lansări ale mărcilor franceze. Până în prezent, acesta putea fi văzut doar în imaginile transmise de constructor și de presă, potrivit Profit.ro.

Dacia Bigster a fost expus în premieră la Salonul Auto de la Lyon

Conceptul Dacia Bigster anunță două modele importante, Duster 3 și o versiune mai mare a sa, și poate fi admirat de public pentru prima oară după lansarea din 2021. Acesta fusese deja prezentat la numerous evenimente ale grupului Renault și ale mărcii Dacia și a fost adus și în România în urmă cu aproximativ o lună, unde a putut fi văzut de presa de profil.

„Cred că vom vedea undeva între 90 și 95% din conceptul Bigster pe versiunea de serie. Cele mai multe elemente pe care le vedem vor fi similare”, spunea șeful studioului de design de la București, Yohann Ory, pentru Profit.ro, despre noul mannequin pe care Dacia îl va lansa pe piață în 2024-2025.

Designerul Dacia susține că generația Duster, care este deja în plin proces de dezvoltare, va prelua elementele estetice ale conceptului.

„Duster va avea o mulțime de elemente pe care le puteți vedea pe Bigster. Ambele mașini sunt dezvoltate în paralel, iar detaliile lor sunt complementare”, mai declara Yohann Ory.

Conceptul Dacia Bigster, fotografiat la Salonul Auto de la Lyon pe 7 aprilie 2022. Foto: Hepta.ro / Bestimage / Laurent Sanson/Panoramic/Bestimage

Deși nu are amploarea saloanelor de la Paris sau Munchen, evenimentul de la Lyon oferă mărcii Dacia o primă ocazie să prezinte publicului din Franța, cea mai mare piață a sa, toată gama disponibilă la ora actuală. Pot fi admirate noile Sandero și Logan, dar și primul mannequin electrical, Spring, și noul Jogger, un MPV cu accente de crossover, cu șapte locuri și o lungime de clasă compactă.

Dacia Bigster va conduce la producția de serie a două modele – Duster, un SUV subcompact, care va avea premiera la finalul anului viitor și va fi lansat în 2024, cu o lungime mai mică de 4,40 metri, respectiv Grand Duster/Bigster, al cărui nume last rămâne deocamdată necunoscut și care va avea 4,60 metri, fiind încadrat în clasa compactă. Modelul va avea premiera în 2024 și va ajunge pe piață cel mai târziu în 2025.

Ambele modele vor avea opțiunea unei tracțiuni integrale, 4×4, și vor primi, ulterior, motorizări hibride. Dacia Bigster va dispune și de o versiune cu șapte locuri.Source hyperlink

Leave a Reply

Your email address will not be published.