Sports

Daniil Medvedev, interzis la Wimbledon? Măsurile pregătite de britanici pentru a sancționa Rusia

  • UCL: Manchester City – Atletico Madrid, marți, 22:00, Digi Sport 1

  • UCL: Benfica – Liverpool, marți, 22:00, Digi Sport 2

Rușii și bielorușii ar putea fi interziși la Wimbledon, din cauza războiului din Ucraina

Statutul unbiased pe care îl are All England Club permite aplicarea unor sancțiuni, fără posibilitatea unor repercusiuni din partea ATP și WTA.

Organizatorii turneului de la Wimbledon se tem de implicațiile unui posibil triumf al lui Daniil Medvedev (locul 2 ATP) în acest turneu, potrivit The Telegraph.

Un membru al All England Club a declarat că participarea jucătorilor din Rusia și Belarus ar aduce un beneficiu de think about regimului lui Vladimir Putin, în contextul războiului din Ucraina.

“Cluburile membre private au mai multă libertate în privinţa cui să permită sau nu accesul, astfel încât să nu fie supuse aceloraşi legi de discriminare ca şi celelalte turnee.

Epopeea Pământului celebrează diversitatea florei și faunei într-o producție de top care te poartă în jurul lumii. Hai în Digi Online, azi de la 20:10!

Cei care se află la conducerea circuitului profesionist au libertatea de a interzice jucători dacă aceştia au fost găsiţi de aranjare de meciuri sau de dopaj, dar trebuie să demonstreze că această acţiune este rezonabilă.

În acest caz, jucătorii ruşi ar putea depune plângere că sunt împiedicaţi să îşi câştige existenţa. Totuşi, turneul de la Wimbledon are un alt statut şi regulile sunt diferite”, a precizat sursa citată de The Telegraph.

Termenul-limită pentru înscrieri la Wimbledon este la mijlocul lunii mai. AELTC va lua o decizie în privința sportivilor din Rusia și Belarus în următoarele săptămâni.

Ministrul Sportului din Marea Britanie, Nigel Huddleston, a precizat că Daniil Medvedev și ceilalți jucători din Rusia și Belarus ar putea fi interziși la Wimbledon, dacă nu vor oferi asigurări că nu susțin regimul lui Vladimir Putin.

Sportivii ruși au fost acuzați de către ucraineni că nu vor să ia atitudine față de conflictul militar declanșat de Rusia în Ucraina, de frica unor represalii din partea autorităților de la Moscova.

Participarea sportivilor din Rusia și Belarus la competiții, precum și echipele din aceste țări, au fost interzise în mai multe sporturi. Comitetul Internațional Olimpic a recomandat federaţiilor să analizeze posibilitatea suspendării ruşilor şi bielorușilor, ca urmare a sancțiunilor internaționale impuse Rusiei și Belarusului.

În tenis, jucătorii din Rusia și Belarus au primit permisiunea de a participa la turnee, dar nu sub steagul Rusiei.

  • Turneul de la Wimbledon este programat în perioada 27 iunie – 10 iulie și oferă premii totale în valoare de 35 de milioane de lire sterline.
  • Daniil Medvedev, fost lider mondial ATP, n-a câștigat niciodată turneul de la Wimbledon. Cel mai bun rezultat este optimea de finală din 2021.

Etichete: atp , wimbledon , rusia , ucraina , razboi , medvedev , daniil medvedev


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Source hyperlink

Leave a Reply

Your email address will not be published.