Business

“De consumat cât mai des”Cina care nu te îngraşă. Dacă vă doriți să vă păstrați silueta și să mâncați și sănătos, la cină ați putea alege o salată. Atenție însă, nu orice salată are puține calorii.

Citeşte şi: Cum să consumi roşiile în cel mai sănătos mod. Secretul dezvăluit de Mihaela Bilic: „Aşa sunt mai nutritive decât cele consumate crude”

Cina care nu te îngraşă

Când spui salată te gândești în general la ceva ușor dietetic nepreparat termic. Mai există un tip de mâncăruri pe care tot salate le numim, dar care sunt adevărate capcane pentru siluetă: salata de boeuf și cea orientală, icrele și salata de vinete. Din cauza abundentei de ulei aceste preparate sunt mai degrabă un aperitiv consistent sau chiar un fel de bază.

Pe alte meleaguri salata este văzută ca un element care te ajută să te saturi mai repede și să mănânci mai puțin. Ea se consumă simplă, în deschiderea mesei.

Care e principiul de funcționare? Legumele proaspete sunt bogate în apă și fibre, necesită timp pentru a fi mestecate și volumul lor umple o mare parte din stomac.

Din cele 15 minute cât e nevoie ca să ne simțim sătui e important ca măcar 5 minute să fie ocupate ronțăind morcovi, roșii, castraveți sau ardei gras.

Dacă stomacul este pe jumătate plin va rămâne mai puțin loc pentru felul doi. După ce am consumat o salată ca aperitiv, felul principal va fi savurat pe îndelete, cu mai puțină lăcomie.”, a explicat Mihalea Bilic în cadrul emisiunii „Doctor de bine” de la Pro TV.

O salată nu înseamnă doar frunze, roșii și castraveți. Ca să fie o mâncare plină de nutrienți aceasta are nevoie și de ingrediente care conțin carbohidrați sau proteine.

Salata completă înseamnă un produs versatil, care respectă toate regulile unei alimentații sănătoase:

– Farfuria este umplută în proporție de 70-80% cu verdețuri și crudități care conțin multă apă, fibre, vitamine, minerale și puține calorii.

– Nu conține carbohidrați și gluten, deci e recomandat să o îmbogățim cu câteva linguri de leguminoase (fasole boabe, naut, mazăre) sau cereale (porumb, quinoa, orez)

– Nu conține proteine, deci e recomandat să o îmbogățim cu câteva bucățele de carne, pește, șuncă, brânză, parmezan sau ou.

– Nici grăsimi nu are prea multe, deci se cer câteva linguri de ulei care au rolul de a crește absorția fitonutrienților din legume. Asezonați-vă singuri salata și socotiți aproximativ 100 cal pentru fiecare lingură de ulei, sos de maioneză sau alte tipuri de dressing.

O salată cu de toate înseamnă diversitate și echilibru, toate familiile mari de nutrienți sunt prezente acolo. Aduce prospețime și culoare, iar dacă suntem zgârciți cu uleiul chiar este un preparat dietetic și sățios. De consumat cât mai des, la orice masă!„, a mai spus Mihalea Bilic.

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.