News

Doi suceveni au plecat în Kiev să vadă dacă e război sau nu: „A început să se bombardeze lângă noi”


Doi tineri din Suceava s-au înarmat cu mult curaj și au plecat să-și satisfacă curiozitatea. Ei voiau să afle dacă este război sau nu, așa că au mers în Kiev. Când au ajuns, băieții s-au convins imediat pentru că se trăgea chiar lângă ei.

Tinerii au dat dovadă de un curaj uriaș. Cristi și Samuel au vrut să se convingă singuri că într-adevăr e războiul atât de puternic încât se arată la televizor.
Aceștia și-au dat seama că lucrurile sunt extrem de complicate.

Curajul lor i-a impresionat pe români. Pe cont propriu, cei doi și-au luat inima în dinți și au decis să plece în Kiev pentru a se convinge că războiul e așa precum îl arată mass-media în ziare și la televizor.

Cei doi prieteni au plecat cu mașina personală direct în Kiev. Prima dată ei au mărturisit că situația este calmă acolo, oamenii sunt liniștiți, ies la plimbare pe stradă, dar ulterior lucrurile s-au schimbat radical.

„Ne-am decis sâmbătă să mergem până în Ucraina să vedem care-i situaţia de acolo, dacă e chiar la fel de grav cum se spune la ştiri(…) Erau oameni cu copiii, cu câini pe care îi scoteau la plimbare, cu bicicletele cu care se plimbau, într-adevăr nu erau la fel de mulţi oameni precum ar fi trebuit să fie, dar erau oameni pe acolo”, a spus unul dintre tineri, potrivit Observatornews.ro.

Apoi s-au auzit bombardamentele. Cristi și Samuel spun că s-a auzit o bubuitură puternică și au început imediat să sune sirenele.

„O început să se audă bombe, împuşcături, am dat cu maşina cu spatele între nişte copaci, într-o pădurice, am stat acolo ascunşi. Se bombardează! Uite sat fărâmat aici-şa. Un sat întreg e fărâmat aici. Uite aici maşini fărâmate, maşini fărâmate de bombe, o biserică fărâmată”, au mai zis ei.

Românii nu au fost primiți în niciun hotel, așa că au dormit în mașină și au stat nemâncați. Cei doi spun că în momentul în care au dat la un moment dat pașapoartele la control, a început să se bombardeze chiar lângă ei.

„Era totul distrus, în plus de asta când ne-a oprit soldatul la un checkpoint şi i-am dat paşapoartele o început să se bombardezele chiar lângă noi. Soldatul după ce a ajuns în şanţ ne-a făcut şi nouă semn, am fugit şi noi acolo, ne-am ascuns, am stat vreo zece minute acolo”, mai spun ei.

În aceste momente, românii se află tot în Ucraina. Cristi și Samuel transmit informații în timp real de pe frontul de război. Aceștia vor să stea cât de mult posibil în Kiev, asta dacă li se va permite și vor avea ce să mănânce.

 

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.