Politics

Două mari proiecte pe Calea Stan Vidrighin. Traficul va fi restricționat luni bune


Pe Calea Stan Vidrighin se vor executa lucrările a două proiecte strategice pentru Municipiul Timișoara. Impactul imediat începerii șantierelor îl vor resimți locuitorii din zonele vizate și, implicit, mediul de afaceri zonal.

Este vorba despre derularea a două proiecte importante:

1) Reabilitarea rețelei de apă canalizare, realizată prin fonduri europene atrase de Aquatim;

„Infrastructura de bază a orașului trebuie să fie pusă la punct, iar acest proiect include 66 de kilometri de rețeaua care asigură transportul apei potabile și a sistemului de canalizare din zona bulevardului de la AEM”, transmite municipalitatea.

2) Reabilitarea liniei de tramvai și a tramei stradale de pe Stan Vidrighin.

„Lucrările se află acum la ultimul pas înainte de demararea execuției. Proiectul are autorizație de construire eliberată, iar comisia de circulație a eliberat avizul pentru restricționarea circulației pe bulevard”, informează reprezentanții PMT.

Circulația pe bulevard va fi restricționată

Restricționările rutiere vor fi realizate etapizat, de-a lungul mai multor luni.

Conform avizului menționat anterior, primul sector restricționat este pe sensul vestic de drum, dinspre dr. Podeanu spre sensul giratoriu de la AEM. Sensul opus de drum va fi deschis, astfel încât să se poată circula din ambele direcții. Autoritățile anunță că perioada acestei restricționări este de 7 luni.

„Pe perioada lucrărilor se va putea circula cu câte o bandă pe sens, așa cum se circulă pe bulevardul Cetății. Ziua exactă pentru începerea lucrărilor va fi comunicată până la finalul săptămânii viitoare”, se arată în același comunicat.

Etapizarea închiderilor este următoarea:

– Etapa 1: 7 luni – sensul de mers de la str. Podeanu până la sensul giratoriu P-ța Gh. Domășneanu;

– Etapa 2: 4 luni – sensul de mers de la bd. 1 Decembrie 1918 până la sensul giratoriu P-ța Gh. Domășneanu;

– Etapa 3: 7 luni – sensul de mers de la sensul giratoriu P-ța Gh. Domășneanu până la str. Batania cu trecere pe sensul opus până la blvd. 1 Decembrie 1918;

– Etapa 4: 4 luni – sensul de mers de la sensul giratoriu P-ța Gh. Domășneanu până la blvd. 1 Decembrie 1918;

– Etapa 5: 4-8 luni (împărțită în 3 faze) – se finalizează intervenția pe sectorul cuprins de la str. Batania până la blvd. 1 Decembrie 1918.

Astfel, pentru a limita pe cât posibil efectele neplăcute ce vor veni drept consecință a implementării investițiilor menționate, viceprimarul Ruben Lațcău a invitat agenții economici din zonele afectate pentru a iniția un dialog formal și pentru a informa asupra procedurilor.

Din partea autorităților administrației publice locale au fost prezenți viceprimarul, echipa de proiect din cadrul primăriei și consilierul personal al primarului pentru relația cu mediul de afaceri. De asemenea, au fost de față și reprezentanții PORR Construct.

„Reprezentanții primăriei și ai constructorului au răspuns punctual la toate întrebările celor prezenți, iar scopul acestui dialog a fost transparența decizională. Administrația dorește ca agenții economici să fie informați cu privire la această etapizare și să asigure accesul pentru ca firmele de pe Stan Vidrighin și străzile afectate să poată funcționa în continuare”, declară reprezentanții administrației locale.

Valoarea investiției este de aproximativ 83 de milioane de lei (TVA inclus), iar termenul de execuție este de 30 de luni.

 

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.