Business

EximBank a aprobat un credit de 80 de milioane de lei pentru construirea unui nou terminal la Aeroportul din Iaşi. Valoarea totală a investiţiei se ridică la 447 de milioane de lei


EximBank a aprobat un credit de 80 de milioane de lei pentru construirea unui nou terminal la Aeroportul din Iaşi. Valoarea totală a investiţiei se ridică la 447 de milioane de lei

“Am mai făcut un pas înainte pentru începerea lucrărilor la noul terminal T4! Mulţumim EximBank, pentru aprobarea, astăzi, în Consiliul de Administraţie, a creditului necesar Aeroportului Iaşi pentru asigurarea cofinanţării şi acoperirii cheltuielilor neeligibile, în valoare de aproximativ 80 milioane lei”, a scris pe Facebook directorul Aeroportului din Iaşi, Romeo Vatră.

El a precizat că “banca nu va fi un simplu finanţator, ci un partener de nădejde, parte a echipei implicate în realizarea acestui obiectiv major pentru Iaşi”.

“După ce semnăm contractul de creditare, următorul pas va fi semnarea contractului de finanţare europeană”, a afirmat directorul Aeroportului Iaşi, Romeo Vatră.

Săptămâna trecută a fost aprobată şi finanţarea europeană pentru construirea unui nou terminal al Aeroportului Iaşi, valoarea totală a investiţiei fiind de aproximativ 447 de milioane de lei.

Noul terminal T4 al aeroportului din Iaşi va avea trei niveluri, respectiv subsol, parter şi etaj, suprafaţa totată desfăşurată fiind de 31.210 metri pătraţi. Toate zborurile externe vor fi procesate aici, iar terminalul actual T3 va fi reconfigurat pentru zboruri interne.

Potrivit reprezentanţilor aeroportului, noul terminal va fi de aproape 10 ori mai mare decât cel existent.

Îmbarcarea pasagerilor se va putea face prin poduri suspendate. În primă fază vor fi amenajate trei astfel de poduri. Vor mai fi trei porţi pentru sosiri, una pentru tranzit şi o a opta poartă rezervată VIP-urilor şi echipajelor.

În perioadele de vârf, T4 va putea să asigure realizarea formalităţilor pentru 950 de pasageri pe oră, capacitatea anuală a viitorului terminal fiind preconizată să ajungă la 3,5 milioane.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.