Sports

FIFA le permite și nu prea fotbaliștilor din Ucraina să se transfere! Ce limită a impus cluburilor interesate

SPORT.RO

Data publicarii: Joi 17 Martie 2022, 11:34

Data actualizarii: Joi 17 Martie 2022, 11:36


Fotbaliştii din Ucraina pot fi înregistraţi şi în afara ferestrei de transferuri, conform unui amendament la Regulamentul privind statutul şi transferul jucătorilor (RSTP), a anunţat miercuri Federaţia internaţională de fotbal (FIFA), citată de Reuters.


FIFA a precizat că acest amendament este temporar şi are ca scop ajutarea cluburilor şi jucătorilor din Ucraina care au fost afectaţi de invazia Rusiei în această ţară.


Cluburile vor putea transfera maximum doi jucători din Ucraina


”Jucătorilor ucraineni li se poate permite să se înregistreze alt club chiar dacă acea perioadă de înscriere este închisă la federaţia clubului la care intenţionează să fie înregistrat. 


FIFA va continua să monitorizeze situaţia din Ucraina îndeaproape pentru a se asigura că viitoarele evoluţii vor fi cuprinse în cadrul său de reglementare”, se arată în comunicatul FIFA.


Conform acestui amendament al FIFA, cluburile vor putea transfera maximum doi jucători din Ucraina.


La începutul lunii martie, FIFA a anunţat că va deschide o fereastră specială de transfer pentru jucătorii străini din Ucraina, măsura calificată de FIFPro, sindicatul internaţional al jucătorilor, ca fiind o măsură temporară şi ”timidă”.


AgerpresSource link

Leave a Reply

Your email address will not be published.