Entertainment

Furtunile fac ravagii în România!


Ploi torențiale, grindină și vijelii au lovit weekendul acesta mai multe zone din țară. Sute de case au fost inundate, iar un bărbat e căutat de scafandri.

furtuna fulger jpeg

Bărbat luat de viitură

A fost un weekend de coșmar pentru mii de români. Furtuni de o violență extremă au lovit țara. În Iași, un bărbat e dat dispărut de mai bine de două zile după ce a fost luat pe sus cu tot cu căruță și cu cei doi cai. 

În vârstă de 52 de ani, localnicul din Schitu Duca a fost surprins de viitură. Forța cu care apa a lovit a zdrobit atelajul, un singur cal reușind să iasă la suprafața apei. Pompierii și scafandrii îl caută și la această oră pe omul dispărut. 

 „S-a băgat tata să scoată caii și așa l-a luat apa pe tata, de milă, s-a băgat și el. l-am mai văzut o dată și după aia nu l-am mai văzut, a fost luat de ape”, a declarat pentru Știrile PROTV fiica bărbatului despre care pompierii spun că fac eforturi uriașe pentru a-l localiza. 

„Poate să fie oriunde, acoperit de mizeria asta adunată. Sunt resturi, deșeuri, copaci, frunze, iarbă uscată, mâl. Îl căutam de dimineață, de la prima oră și a mai fost căutat și aseară. Și nimic!”, a relatat unul dintre pompierii implicați în acțiunea de căutare.

Prăpăd în sudul țării

După ce au făcut ravagii în nord-estul țării, furtunile au lovit și sudul României.

În Dâmbovița, ANM a emis un cod portocaliu de vremea rea. Grindina a lovit cu putere și a făcut ravagii în gospodăriile din mai multe localități. Un covor gros de gheață s-a așternut peste comunele dâmbovițene, iar culturile țăranilor au fost distruse, spre disperarea acestora. 

”A terminat tot! Nu mai este nimic, tot ce am avut, fasole, porumb, pomii, nu mai zic”, a declarat o localnică pentru echipa PROTV.

Citește și: «Elon Musk de Dâmboviţa» vrea să dea lovitura cu mașina
electrică autohtonă

Conform sursei citate, oamenii au relatat că după ploaia torențială, pârâul ce străbate zona s-a revărsat în grădinile lor, apa distrugând totul în cale.

Nici vestul nu a fost scutit de fenomenele extreme. În unele locuri din Transilvania, bucăți de gheață au făcut ravagii. La Lugoj, valuri de descărcări electrice au provocat un adevărat spectacol de lumini pe cer. 

Citește și: Moarte și haos în Europa, în urma furtunii Eunice!

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe
adresa pont@click.ro

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.