Sports

Garry Kasparov ar putea fi împușcat în stradă de oamenii lui Putin

Fostul campion mondial de șah, Garry Kasparov, în vârstă de 58 de ani, îl critică foarte des pe dictatorul rus Vladimir Putin, iar acum afirmă că i-ar fi frică să se întoarcă în țara sa natală Rusia.

Kasparov s-a stabilit în Statele Unite ale Americii, la New York, iar în ultima perioadă a vorbit în mai multe rânduri despre războiul pornit la ordinul lui Vladimir Putin în Ucraina.

Fostul campion mondial la șah a părăsit țara sa natală de frică să nu ajungă în spatele gratiilor pentru vederile sale liberale, iar acum duce o luptă grea pentru a convinge oamenii că Vladimir Putin este răul întruchipat.

Garry Kasparov, anunț șocant, în direct, la TV! Crede că ar fi otrăvit sau împușcat în stradă de oamenii lui Vladimir Putin, dacă s-ar întoarce în Rusia: „E o dictatură absolută”

Întrebat în emisiunea Firing Line, cu Margaret Hoover, ce i s-ar întâmpla dacă s-ar întoarce în Rusia, Kasparov a spus: „E ceva ipotetic, pentru că nu plănuiesc să mă întorc, cât timp știu că nu aș fi binevenit în Rusia lui Putin. Sau, poate aș fi binevenit, pentru că ar putea să-mi închidă gura.

Văzând ce s-a întâmplat cu Navalnîi recent sau cu Nemtsov, unul dintre marii lideri care au fost împușcați în 2015, în centrul Moscovei, Rusia lui Putin este o dictatură absolută, care nu acceptă niciun disident în interiorul granițelor. Cred că rămânând în viață și liber în afara granițelor Rusiei aș putea face mai multe, spunând adevărul despre regimul lui Putin.

Navalnîi mai întâi a fost otrăvit, apoi au încercat să-l ucidă. A fost foarte norocos, a supraviețuit câteva săptămâni în comă. Acum e în închisoare și am vești proaste. Nu cred că va mai vedea lumina zilei în afara gratiilor cât timp Putin e la putere”, a transmis Kasparov.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.