Politics

GB.ro nu va eșua din cauza prețurilor… ⋆ zoso weblog


După vreo jumătate de an de poticneli, magazinul on-line al lui Buhnici cu Onețiu s-a lansat zilele trecute. Cu teasing, cu prelaunch, cu scheme din alea mișto, de au văzut ei pe afară.

Povestea lor agramată e amuzantă. E un magazin premium, nu e pentru toată lumea. Da, okay, bine, dar vinzi aceleași produse ca peste tot. Cine și pe ce logică va plăti mai mult? Pentru garanția Buhnici? Care e aia, că toate produsele sunt cele mai bune? Că nu marcăm publicitatea?

Se vede interesul din afișări și comentarii.

Și toată lumea a subliniat prețurile mari pentru aceleași produse de peste tot.

 

Also, nu e nimic premium acolo, e un WordPress cu o temă de 60€ și atât. Le-a fost lene să denumească pozele corect, designul e lipsit de orice personalitate, că n-au avut bani de un designer premium.


OK. Hai să vă povestească nenea ceva, fără legătură cu nimeni și nimic. Speculez, cum s-ar zice, cum cred eu că s-au întâmplat lucrurile.

Sunt niște evenimente care au creat un preambul pentru magazinul ăsta. Primul eveniment a fost când ai chemat la emisiunea ta 10 deținători de journal on-line și pe al celui mai mare l-ai tratat la fel ca pe restul, pentru că așa se face, că vinzi de 1 milion, că vinzi de 10, tot aia e, tot 10 secunde să vorbească. După care, peste ceva timp, ai avut un second de luciditate și ai zis pe web asta. Faze de genul ăsta au dus la niște atitudini ostile prin piață, dar tu erai pe val și nu ți-a păsat. A durut destul de tare când nu ai mai fost în campanii la magazinul neserios. Atât de tare încât amenințai că o să te ocupi și știi tu de fapt ce se întâmplă și bla bla. N-ai făcut-o, a fost o tentativă de forțare a colaborării.

Eh, în situația asta ai zis că mai bine îți faci tu magazinul tău, ca să le arăți lor cum stă treaba de fapt, că tu ai 1 milion de abonați și public captiv și te pricepi și la ecommerce, nu doar la recitat briefuri. Ai contacte și la Samsung, și la Sony, și la Logitech, sigur îți vor da ei ție produse să le vinzi, că așa funcționează lucrurile, ăștia se vor strica cu Alex și eMAG pentru tine. Philips plânge în pumni, le-au scăzut vânzările groaznic că nu îi mai menționezi deloc pe canal. Philips nu mai lucrează pentru că nu au văzut rezultate pentru zecile de mii de euro investite, Sony trebuia să nu mai lucreze cu tine după faza asta, Samsung după asta. Și-a cerut șoferul tău private, aka tech guru, scuze după fazele astea?

De aia o să dea chix, că nu e făcut pe o nevoie reală a pieței, e făcut pe o ambiție a unui om care nu vrea să accepte că ar putea greși, care s-a înconjurat de yesmeni și care are derapaje ca alea din podcastul cu soția. Mi-a arătat un sclav poză cu familia și mi-a zis că nu poate pleca să îi vadă, ce mișto e în vacanță.

Bun. Hai să mai speculăm ceva. De unde ai pritocit ideea cu “premium”: de la AVstore. Am văzut că a fost Bogdan în live-ul ăla unde nu menționezi nicăieri că ăia prezenți acolo au plătit ca să fie acolo, asta apropo de încredere și transparență. Diferența e că AVStore vinde la prețuri aggressive ce vinde. Da, o face premium, și pe website și în showroom, de aia toate magazinele mari din lume sunt albe și al lui e pe negru, de aia are echipamente de 100K în showroomul ăla de jos, nu ăla la vedere. Dar probabil Buhnici a luat lecții de branding și advertising and marketing de la Onețiu.

ps: scrisesem articolul înainte să văd discuția de pe softpedia, ăla e nivelul cumpărătorului mediu, se spun acolo niște aberații…

Source hyperlink

Leave a Reply

Your email address will not be published.