Politics

Germania este pregătită să oprească importul de petrol din Rusia, dacă i se oferă timp să găsească different



Oficialii din Berlin au anunțat că Germania este pregătită să nu mai cumpere petrol rusesc, pregătind astfel terenul pentru ca Uniunea Europeană să impună un nou set de sancțiuni Moscovei.

Într-o întâlnire de miercuri, reprezentanții germani au spus că își vor retrage obiecțiile anterioare privind un embargo whole al petrolului rusesc, atâta timp cât Berlinul va avea timp să găsească different.

Germania a redus dependența de Rusia

Germania și-a redus deja importurile de petrol din Rusia la 12%, față de 35%, cât period înainte de izbucnirea războiului în Ucraina, a declarat săptămâna aceasta ministrul german al economiei, Robert Habeck, potrivit Markets Insider.

UE a anunțat deja interzicerea cărbunelui rusesc și a sancționat diferite sectoare ale industriei energetice rusești. Acest lucru nu a fost valabil și în cazul petrolului și a gazului.

Miercuri, Rusia a întrerupt aprovizionarea cu gaze naturale către Bulgaria și Polonia, după ce cele două țări au refuzat să plătească în ruble.

Gazprom: Polonia cumpără gaz rusesc prin Germania

Purtătorul de cuvânt al furnizorului de gaze Gazprom a susținut că Polonia cumpără în continuare gaz rusesc, dar prin Germania, în ciuda afirmațiilor țării că situația este sub management după ce a renunțat la resursele rusești.

Federația Rusă a tăiat livrările de gaze către Polonia miercuri dimineață, însă Varșovia a spus că „se va descurca”. Anna Moskwa a subliniat că nu se impunea scoaterea de gaz din rezerve și că fluxul va ajunge în continuare la consumatori.

Polonia „pretinde că nu mai are nevoie de gaz rusesc şi că nu va mai cumpăra, dar nu aceasta este realitatea”, a spus purtătorul de cuvânt al Gazprom Serghei Kuprianov, potrivit agenţiei de presă ruse Interfax.

Potrivit purtătorului de cuvânt al furnizorului de gaze Gazprom, în fiecare zi 30 de milioane de metri cubi de gaze circulă din Germania către Polonia prin conducta Yamal-Europa.



Source hyperlink

Leave a Reply

Your email address will not be published.