Business

(IMAGINI APOCALIPTICE) Mariupol, apoape să cadă în mâinele ruşilor. De ce oraşul este important pentru Putin


(IMAGINI APOCALIPTICE) Mariupol, apoape să cadă în mâinele ruşilor. De ce oraşul este vital pentru Putin

Mariupol a devenit oraşul cel mai puternic bombardat şi avariat de la începerea invadării Ucrainei de către Rusia. A suferit greul atacurilor susţinute ale Rusiei.

Mariupol a devenit oraşul ucrainean cel mai puternic bombardat de la începerea invadării Ucrainei de către Rusia. A suferit greul atacurilor Rusiei.

Există patru motive principale pentru care preluarea oraşului-port ar fi o victorie atât de strategică pentru Rusia, cât şi o lovitură majoră pentru Ucraina, informează BBC.

1. Securizarea unui coridor terestru între Crimeea şi Donbas

Din punct de vedere geografic, oraşul Mariupol ocupă doar o zonă infimă pe hartă, dar acum este un obstacol în calea forţelor ruse care au ieşit din peninsula Crimeea.

Trupele ruse se deplasează spre nord-est pentru a încerca să refacă legăturile cu camarazii şi aliaţii separatişti ucraineni din regiunea Donbas, din estul Ucrainei.

Generalul Sir Richard Barrons, fost comandant al Comandamentului Forţelor Comunale din Regatul Unit, declară că ocuparea Mariupolului este vitală pentru efortul de război al Rusiei.

„Când ruşii vor simţi că au încheiat cu succes acea bătălie, vor  finaliza un pod terestru din Rusia în peninsula Crimeea şi vor vedea acest lucru ca un succes strategic main”.

Dacă Mariupol va fi  capturat, Rusia va deţine controlul deplin a peste 80% din coasta Mării Negre a Ucrainei, întrerupându-i comerţul maritim şi izolând-o şi mai mult de lume.

Rezistând împotriva forţelor înaintate în ultimele trei săptămâni, ucrainenii  au reuşit să ţină piept trupelor ruseşti.

Eşecul Rusiei de a asigura o capturare rapidă a oraşului i-a determinat pe comandanţii ruşi să recurgă la tactici de asediu medieval, mult prea brutale pentru secolul 21.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Source hyperlink

Leave a Reply

Your email address will not be published.