News

Incendiu devastator în București – Un bloc de 10 etaje din Sectorul 5 a ars


UPDATE ORA 23:30 – Primăria Sectorului 5 caută soluții pentru persoanele evacuate din blocul incendiat. Pompierii nu le vor permite oamenilor să rămână în bloc în următoarele 24 de ore, cel puțin.

UPDATE ORA 23:00 – Viceprimarul Mircea Nicolaevici a anunțat în direct la Realitatea PLUS că incendiul a fost lichidat complet, conform informațiilor pe care le-a primit chiar de la pompierii aflați la fața locului.

“Au ars de la parter până la etajul 10 au ars bucătăriile comune. 7 persoane au fost expuse la fum, li s-a acordat primul ajutor aici. Nu a fost nicio persoană transportată la spital. Am discutat cu pompierii, nu știu deocamdată de la ce a plecat: ba de la un coafor, ba de la etajul 2. Totuși mi-a spus cineva că la etajul 2 nu ar stă nimeni, informațiile nu sunt prea exacte deocamdată.

 

Incendiul a fost stins de ceva minute bune. S-a stins destul de repede. Mi s-a spus că nu mai e niciun focar la acest moment”, a declarat Mircea Nicolaevici.

 

2 persoane au fost transportate la spital pentru îngrijiri medicale, printre care și un copil de doar 12 ani.

 

Raed Arafat a confirmat și el stingerea incendiului în jurul orei 11. 

“Apelul a fost la 21:25 conform pompierii din București. A fost un incendiu care a început în apartamente dar s-a extins la fațada blocului. 

La toate incendiile pompierii sunt mai precauți, există riscul că anumite focare să se reaprindă însă din acest motiv rămâne o mașină pentru a supraveghea blocul”, a explicat Raed Arafat.

Un bloc din Capitală, din cartierul Ferentari, a luat foc în această seară. Din primele informații, blocul arde de la etajul 2 și până la etajul zece, iar locatarii au fost evacuați.

Peste 10 autospeciale cu apă și spumă intervin la fața locului. De asemenea, autospeciale SMURD au ajuns în zonă și se fac căutări pentru a se identifica dacă există oameni blocați în interior. 6 persoane intoxicate cu fum au avut nevoie de îngrijiri medicale.

S-a cerut și sprijinul Jandarmeriei Române. “Intervenim pentru stingerea unui incendiu care se manifesta la nivelul  fațadei unui bloc, de la etajul doi la etajul zece în strada Baciului. La acest moment actioneaza 14 autospeciale cu apa si spuma,4 SMURD B2,2 UTIM,DSM,2 SABIF. Pentru stingerea incendiului s-a actionat din exterior utilizand autoscara.
De asemenea au fost constituite echipe de cautare-salvare a posibilelor persoane surprinse de incendiu. Pana la acest moment: 112 persoane autoevacuate, 8 asistente medical, dintre care una transportata la Spital. 2 persoane cu dizabilități și una supraponderala”, transmit autoritățile.

Consilier local al Sectorul 5, Alexandru Dimitriu a transmis unele informații cu privire la situația incendiului:

„… Un bloc termoizolat a luat foc, iar propagarea incendiului este cauzată cel mai probabil de materialele ieftine folosite: În zona str. Baciului nr. 4, Sector 5 a izbucnit un incendiu într-un apartament situat la etajul 2, care s-a propagat pe fațada blocului până la etajul 10. La fața locului au fost direcționați polițiști locali din cadrul Poliției Locale Sector 5, iar lucrătorii din cadrul ISUBIF acționează pentru localizarea și lichidarea incendiului. Până în acest moment nu sunt informații cu privire la înregistrarea de victime omenești sau persoane evacuate din bloc”, a scris Dimitriu pe contul său de facebook

ImagineSource link

Leave a Reply

Your email address will not be published.