Business

Începe prima etapă de înscriere în Programul Rabla pentru Electrocasnice / Se pot cumpăra maşini de spălat rufe, maşini de spălat vase şi frigidere/congelatoare


Începe prima etapă de înscriere în Programul Rabla pentru Electrocasnice / Se pot cumpăra maşini de spălat rufe, maşini de spălat vase şi frigidere/congelatoare

”Începând de vineri, 24 iunie, ora 10.00, persoanele fizice se pot înscrie în prima etapă a Programului Rabla pentru Electrocasnice pentru selectarea voucherelor aferente categoriei din care fac parte maşinile de spălat rufe, maşinile de spălat vase şi frigiderele/congelatoarele”, a transmis AFM, într-un comunicat de presă.  

Sursa ctată precizează că bugetul primei etape este de 25 de milioane lei, iar selecţia voucherelor se face în perioada 24 iunie 2022, ora 10:00 – 30 iunie 2022, ora 23:59 sau până la epuizarea bugetului. 

”Persoanele fizice se mai pot înscrie în program prin crearea contului de utilizator până joi, 23 iunie, ora 23:59, în aplicaţia informatică disponibilă pe site-ul Administraţiei Fondului pentru Mediu – ”, a mai transmis AFM.  

În prima etapă, se acordă vouchere pentru achiziţionarea de echipamente electrice şi electronice de uz casnic, după cum urmează: 

400 de lei pentru maşini de spălat rufe, inclusiv cu uscător, având cel puţin noua clasă energetică C; 

400 de lei pentru maşini de spălat vase având cel puţin noua clasă energetică D;â 

400 de lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare având cel puţin noua clasă energetică E. 

Perioada de derulare a unei etape de selecţie a voucherelor este de 7 zile sau până la epuizarea bugetului alocat etapei respective.

După publicarea listei persoanelor fizice aprobate pe site-ul AFM, solicitanţii se vor prezenta la unul dintre comercianţii validaţi, de unde vor achiziţiona echipamentul dorit. 

 

 Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.