Business

Intra cu responsabilitate in urmatorul deceniu Noul raport de sustenabilitate Raben Group


Intra cu responsabilitate in urmatorul deceniu Noul raport de sustenabilitate Raben Group

schimbari climaticesustenabilitate

Aniversarea a 90 de ani si noi achizitii, statistici privind peste 10.000 de angajati si 14 piete, lupta impotriva schimbarilor climatice si actiuni sociale – aceste informatii si multe altele sunt continute in noul Raport de sustenabilitate al Grupului Raben. In publicatia din 2021, operatorul logistic prezinta atat programe pe termen lung si efectele acestora, cat si proiecte unice, adesea cu o semnificatie inovatoare pentru companie si industrie in ansamblu. 


Pentru ca o companie sa se dezvolte intr-un mod cu adevarat durabil, necesita nu numai gandire anticipata si decizii indraznete, ci si munca sistematica si eforturi de zi cu zi pentru a transforma planurile in rezultate tangibile. Nerabdarea si ambitia in stabilirea obiectivelor ar trebui sa mearga mana in mana cu consecventa si determinarea. Aceasta abordare a afacerilor poate fi vazuta in Raportul de sustenabilitate al Raben Group 2021. Compania tocmai a publicat un raport – al optulea din istoria sa, al doilea despre sustenabilitate (nu doar CSR) si primul care embrace date de pe toate pietele europene in care functioneaza. 


 


2021 a fost anul celei de-a 90-a aniversari a Raben Group, dar, de asemenea, a fost un an care trebuie salutat ca o piatra de hotar in dezvoltarea eforturilor noastre de sustenabilitate in cadrul Grupului, plasandu-ne printre liderii durabilitatii in transport si industria logistica. Cu atat de multe initiative finalizate cu succes, am sentimentul ca standardele de mediu, sociale si de guvernanta (ESG) au devenit acum o parte incorporata a ADN-ului companiei noastre. – spune Ewald Raben, CEO al Raben Group.  


 


In ultimul an, efectele pandemiei au fost inca foarte vizibile, totusi au aparut mai multe evenimente pozitive – aniversarea deja mentionata si extinderea hartii de acoperire a Grupului Raben. Compania si-a sarbatorit cea de-a 90-a aniversare intr-o maniera ecologica, cu turneul Eco2Way in Europa, care a culminat cu un vot pentru proiecte menite sa ajute natura. A intrat in urmatorul sau deceniu de operatiuni dand un semnal clar al preocuparii sale pentru soarta planetei si responsabilitatea pentru generatiile viitoare si de asemenea, a intrat simultan pe cea de-a paisprezecea si, din februarie 2022, pe cea de-a cincisprezecea piata cu achizitia de operatori logistici in Grecia si Austria. De asemenea, achizitiile de companii din Olanda si Germania au oferit lui Raben Group posibilitatea de a-si consolida pozitia pe pietele existente.. 


 


Un maraton lung… 


In Raportul de Sustenabilitate 2021, Grupul Raben prezinta actiuni pe termen lung in domeniile etica, managementul riscurilor, securitatea informatiilor, calitatea serviciilor, inovatie, reducerea amprentei de carbon, transport eficient si managementul deseurilor, proiecte de dezvoltare a angajatilor, cultura sigurantei, lant de aprovizionare, responsabilitatea pentru comunitatile locale, pentru a numi doar cateva dintre ele. De asemenea, a existat loc pentru proiecte unice, pe care le consideram foarte importante, deoarece acestea determina functionarea companiei in urmatorii ani..


 


Strategia de sustenabilitate 2025 a capatat forma finala si a devenit ulterior foaia noastra de parcurs care stabileste obiective concrete si exact in toate domeniile importante si relevante ale industriei noastre. Am inceput procesul de identificare a riscurilor climatice la nivel de Grup si de evaluare a impactului potential al acestora, tinand cont de implicatiile crizei climatice pentru operatiunile noastre, in legatura cu noile reglementari si schimbari in managementul riscurilor. – spune Ewelina Jab?o?ska-Gry?enia, ?eful departamentului de durabilitate in Raben Group. 


 


… si saritura in lungime


Acordul de cumparare a energiei (PPA) care va furniza companiei energie verde in Polonia intre 2023 si 2029 si va contribui la constructia de noi ferme fotovoltaice in Polonia, se incadreaza fara indoiala in categoria acestor proiecte de reper. Imprumutul legat de sustenabilitate (SLL) de 225 de milioane EUR, pe cinci ani, are un profil la fel de inalt. Marja sa depinde de indeplinirea conditiilor stabilite de cei cinci indicatori cheie de performanta de mediu, sociali si de guvernanta pentru sectorul TFL. Pentru Raben Group, aceasta este o motivatie puternica pentru atingerea obiectivelor, cum ar fi reducerea intensitatii emisiilor cu 30% in instalatiile proprii si cu 10% in transport, cresterea ponderii camioanelor care indeplinesc standardul minim Euro 5 in propriile sale flote si subcontractate la 96%, cresterea procentului de femei in functii de conducere la 34% si o imbunatatire constanta a ratingului EcoVadis pana in 2025. 


 


Cu o mare putere vine o mare responsabilitate


Pentru unul dintre cei mai importanti operatori logistici din Europa, o scara atat de mare de operatiuni inseamna un influence mare asupra numeroaselor grupuri de parti interesate si asupra responsabilitatii globale. Prin urmare, Strategia actualizata, care a fost adoptata in 2021, este de asteptat sa contribuie la obiectivele ONU de dezvoltare durabila selectate: (3) Sanatate si bunastare buna, (5) Egalitatea de gen, (8) Munca decenta si crestere economica, (9) ) Industrie, inovare si infrastructura, (12) Consum si productie responsabil, (13) Actiune pentru schimbarile climatice si (17) Parteneriate pentru obiective. Confirmarea angajamentului Raben Group fata de sustenabilitate, a dorintei sale de a se imbunatati dar si de a impartasi cunostinte si bune practici, este faptul ca s-a alaturat Pactului Global al Natiunilor Unite si initiativa Science Based Targets..


 


Prezenta pe peste o multime de piete europene si o abordare profesionala a raportarii, sunt legate de un volum urias de date. Raportul acopera intregul Grup (cel anterior a acoperit Polonia, Germania si Republica Ceha, iar cel anterior acopera doar Polonia), care are peste 10.000 de angajati, o flota de peste 9.000 de vehicule si aproximativ 160 de depozite localizate in 14 tari din Europa. Ca si anul precedent, continutul a fost impartit in sectiuni care raportau despre impactul financial, social si de mediu al companiei, precum si despre guvernanta corporativa. O noutate a raportului este prima dezvaluire de informatii legate de clima de catre Raben Group conform recomandarilor TCFD (Task-Force on Climate-Related Financial Disclosures). Raportul a fost pregatit in conformitate cu standardele GRI la nivel de baza si a fost verificat extern de Deloitte.


 


Pasii de mai sus au confirmat si mai mult nu numai angajamentul nostru, ci si pe cel al angajatilor nostri de a sprijini in mod activ obiectivele ESG si ca este posibil sa dezvoltam afaceri, sa ne concentram pe crestere si in acelasi timp, sa ne imbunatatim eforturile de sustenabilitate si sa lucram pentru a limita amprenta emisiilor de carbon. Cu aceasta baza, ne putem urmari cu incredere planurile de sustenabilitate in anii urmatori – rezuma CEO-ul Raben Group.

 


 Source hyperlink

Leave a Reply

Your email address will not be published.