News

Joe Biden a ajuns la Bruxelles! Vizită crucială în plin conflict armat – O lună de la începerea RĂZBOIULUISe fac ultimele pregătiri pentru summitul crucial de joi, de la la Bruxelles. Președintele amercian se va întâlni cu liderii europeni, inclusiv cu președintele României – Klaus Iohannis și premierul Nicolae Ciucă.

Liderii NATO și ai UE vor discuta despre măsurile care se impun în contextul războiului din Ucraina. Va fi luată în discuție inclusiv propunerea Poloniei de a trimite trupe de menținere a păcii în țara vecină. Dacă s-ar întâmpla asta, oficialii de la Kremlin spun că vor fi consecințe ireparabile. 

De aproape o lună, Ucraina este bombardată masiv de armata rusă, dar rămâne încă în picioare. Rusia nu pare să fi făcut progrese majore, spun analiștii militari, deși continuă să atace principalele orașe ale țării vecine.

Noi explozii au avut loc noaptea trecută în Herson, oraș deja cucerit de trupele rusești. Și în orașul Mariupol bombardamentele continuă. Numărul civililor ucraineni care și-au pierdut viața în urma bombardamentelor este în creștere. 121, din nefericire, sunt copii.

În același timp, președintele Volodomir Zelenski urmează să se adreseze prin videoconferinţă liderilor ţărilor din NATO care se reunesc mâine la Bruxelles.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.