Politics

Kadîrov și Peskov, ceartă pe subiectul patriotismului unui artist rus: Nu știe ce înseamnă să fii un patriot al țăriiSecretarul de presă al Kremlinului, Dmitri Peskov, l-a numit pe artistul Ivan Urgant „un mare patriot”, după ce s-a pronunțat împotriva războiului din Ucraina. În urma acestei declarații, Kadîrov l-a criticat pe Peskov, spunând că nu știe ce înseamnă „să fii patriot”.

Urgant ar fi părăsit Rusia în luna martie și nu s-a mai întors, iar în apărarea acestuia secretarul de presă al Kremlinului ar fi spus că „nu a înțeles ce se întâmplă” și că, în realitate, este „un mare patriot”, care are dreptul la alt punct de vedere.

Urgant este „un mare patriot”

În apărarea artistului rus, Peskov ar fi explicat plecarea lui Urgant și a altor artiști din țară ca pe o reacție involuntară, fiindcă „s-au speriat sau nu au înțeles ce se întâmplă”. Potrivit unor explicații din presa rusă, purtătorul de cuvânt al Kremlinului ar încerca să-i protejeze pe cei care au exprimat păreri diferite despre intervenția din Ucraina, gândindu-se și la propria fiică.

„Îl știu foarte bine pe Urgant, este un mare patriot. Are dreptul să aibă un alt punct de vedere”. Reprezentantul Kremlinului a mai adăugat că „nu trebuie să vorbim urât despre oameni, nu trebuie să-i considerăm o coloană a cincea”.

Kadîrov îl critică pe Peskov: Nu știe ce înseamnă să fii patriot

Liderul cecen Ramzan Kadîrov l-a criticat pe 3 aprilie pe Dmitri Peskov pentru afirmațiile despre „patriotismul” lui Urgant: „Nu știam că, în realitate, pentru a deveni un patriot al țării, trebuie să critici acțiunile Rusiei, să pleci peste hotare, să o faci cu gălăgie și patos”.

Jurnaliștii ruși l-au întrebat marți pe Peskov despre cum înțelege Kremlinul cuvântul „patriotism”, amintind de declarațiile recente ale acestuia asupra subiectului și răspunsul lui Ramzan Kadîrov față de ele.

„Nu există o dublă interpretare a cuvântului ‘patriotism’ și nu poate fi. Patriotismul este dragoste pentru patria ta și disponibilitatea de a face orice sacrificii pentru țara ta atunci când este necesar”, a răspuns Dmitri Peskov, citat de agenția Interfax.

Comentariile au fost taxate de Kadîrov care nu a ezitat să comenteze afirmațiile pe canalul său de Telegram:

„Nu știam dar se dovedește că, pentru a deveni patriot al țării story, trebuie să critici acțiunile Rusiei, să pleci în străinătate zgomotos și jalnic, creând un buzz în jurul persoanei story și apoi, când nivelul de confruntare politică va scădea, revii înapoi ca și când nimic nu s-ar fi întâmplat”.Source hyperlink

Leave a Reply

Your email address will not be published.