News

Laboratorul de Cercetare Navală al armatei americane transmite energie electrică fără fir cu ajutorul microundelor


Fasciculul de microunde este recepţionat cu ajutorul unei antene de rectificare (rectenna), care constă dintr-un număr mare de antene mici de microunde. Acestea funcţionează în banda X, intervalul de frecvenţă cuprins între 7 şi 11,2 GHz. O diodă transformă apoi undele electromagnetice primite înapoi în energie electrică de curent continuu. În sistemul demonstrativ, NRL a folosit banda de 10 GHZ, deoarece tehnologia este considerată matură şi disponibilă la un price redus.

 

Potrivit NRL, aceasta este “cea mai importantă demonstraţie de teleportare de energie din ultimii aproape 50 de ani”.

 

Proiectul a fost finanţat de către Fondul de îmbunătăţire a capacităţii energetice operaţionale al Biroului subsecretarului Apărării pentru Cercetare şi Inginerie şi se numeşte “Safe and Continuous Power beaming – Microwave (SCOPE-M)”, potrivit Science News.

 

Brian Tierney, Ph.D., inginer electronist la SCOPE-M, a declarat: „Deşi SCOPE-M a fost o legătură terestră de teleportare a energiei electrice, a fost o bună dovadă de idea pentru o legătură spaţială de teleportare a energiei electrice. Principalul beneficiu al teleportării energiei electrice din spaţiu către Pământ pentru Departamentul Apărării este reducerea dependenţei de alimentarea cu combustibil a trupelor, care poate fi vulnerabilă la atacuri”.

 

În viitor, Departamentul american al Apărării ar dori să utilizeze această tehnologie pentru transmiterea de energie fără fir din spaţiu. Potrivit planurilor armatei americane, trupele desfăşurate în străinătate urmează să fie alimentate cu energie prin intermediul fasciculului de energie. Acestea ar fi astfel independente de livrările de combustibil. China lucrează, de asemenea, la un idea related, dar acesta este destinat utilizării civile.

 

Christopher Rodenbeck, Ph.D., şeful Grupului de Concepte Avansate din cadrul NRL, a declarat că energy beaming-ul este tehnologia ecologică supremă. Spre deosebire de alte surse de energie curată, energia teleportată din spaţiu pe Pământ poate furniza energie în mod continuu, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, 365 de zile pe an.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp actual şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră private. Este interzisă republicarea conținutului acestui web site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Source hyperlink

Leave a Reply

Your email address will not be published.