Politics

LIVE VIDEO| Noaptea Muzeelor 2022 la Alba Iulia. Lumea antică prinde viață cu luptele de gladiatori și dansurile romane


Sistem de supraveghere video pentru stațiile de autobuz din Alba Iulia: Proiectul a fost aprobat de consilierii locali

Consilierii locali din Municipiul Alba Iulia au dezbătut vineri, 13 mai, în cadrul unei ședințe ordinare, proiectul „Instalarea unui sistem de supraveghere video integrat şi inteligent la nivelul staţiilor de transport public local de pe raza municipiului Alba Iulia”. Proiectul a fost aprobat de consilieri.

Proiectul „Instalarea unui sistem de supraveghere video integrat şi inteligent la nivelul staţiilor de transport public local de pe raza municipiului Alba Iulia”, va fi depus spre finanţare de către UAT Municipiul Alba Iulia, în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României, Componenta 10 – Fondul local, Subinvestiţia 1.1.2 – Asigurarea infrastructurii pentru transportul verde – ITS/alte infrastructuri TIC (sisteme inteligente de management urban/local).

Elit - Gustul Desăvârșit

Proiectul „Instalarea unui sistem de supraveghere video integrat şi inteligent la nivelul staţiilor de transport public local de pe raza municipiului Alba Iulia” vizează achiziţionarea şi instalarea unui sistem de supraveghere video integrat şi inteligent la nivelul staţiilor de transport public local de pe raza municipiului Alba Iulia care presupune montarea unui număr de 137 camere de supraveghere la un preţ de 1255 euro/buc fără TVA.

Valoarea totală a proiectului este de 172.000 euro fără TVA (137 camere de supraveghere x 1255 euro), respectiv 846.704,40 lei (reprezentând cheltuieli eligibile asigurate din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă), la care se adaugă TVA în valoare de 160.873,84 lei, reprezentând cheltuieli asigurate din bugetul de stat.

Cheltuielile cu TVA vor fi asigurate de la bugetul de stat, conform ghidului solicitantului. Cursul Inforeuro este stabilit prin ghidul solicitantului aferent lunii mai 2021 de 1 euro = 4,9227 lei. Rata de finanţare în cazul investiţiilor aferente COMPONENTEI 10 – Fondul local este de 100% din valoarea cheltuielilor eligibile ale proiectului, în limita bugetelor predefinite pe categorii de UAT-uri.

Indicatorii obiectivului de investiţii vor viza:

• Dezvoltarea prin intermediul acestei investiţii a infrastructurii TIC (sisteme inteligente de management urban/local) prin sinergia cu proiectele complementare care se află în curs de implementare la nivelul municipiului Alba Iulia.

• Dezvoltarea prin intermediul acestei investiţii a unor sisteme de transport inteligent prin sinergia cu proiectele complementare care se află în curs de implementare la nivelul municipiului Alba Iulia.

Beneficiul pe care proiectul l-ar aduce:

• Creşterea siguranţei călătorilor aflaţi în incinta staţiilor de transport public local de pe raza municipiului Alba Iulia.

• Reducerea actelor de vandalism asupra staţiilor de îmbarcare călători / respectiv asupra perimetrului staţiilor de îmbarcare.

• Asigurarea unui management integrat al traficului, prin conectarea sistemului de supraveghere video la centrul de management şi control al Municipiului Alba Iulia aflat în implementare, în cadrul proiectelor de mobilitate finanţate prin POR 2014 -2020.

Intervenţiile privind înnoirea materialului rulant propuse prin prezentul proiect, sunt în sinergie cu Planul de Mobilitate urbană durabilă şi cu Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană Alba Iulia.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Ultimele știri publicate în Ziarul UnireaSource link

Leave a Reply

Your email address will not be published.