Politics

Mesajul lui Volodimir Zelenski după ce Ucraina a câștigat EurovisionVolodimir Zelenski a felicitat trupa Kalush Orchestra pentru câștigarea concursului Eurovision. Președintele ucrainean a promis că evenimentul va fi găzduit la Mariupol, atunci când orașul va fi liber și restaurat, probabil chiar anul viitor, potrivit itv.com.

Curajul nostru impresionează lumea, muzica noastră cucerește Europa! Anul viitor Ucraina va găzdui Eurovision! Mulțumim pentru victorie Kalush Orchestra și tuturor celor care ne-au votat!„, a spus Volodimir Zelenski pe pagina sa de Facebook, după ce Ucraina a câștigat concursul Eurovision.

Versurile piesei care a câștigat Eurovision reflectă realitatea războiului din Ucraina

Ucraina a câştigat Eurovision 2022, în urma finalei ce a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică la Sala Pala Olimpico din Torino. Ucrainenii au fost reprezentaţi de Kalush Orchestra, cu piesa „Stefania”. Pe scenă, câştigătorii au făcut un apel pentru salvarea soldaților de la oțelăria Azovstal din Mariupol.

Această melodie amestecă hip-hop-ul și muzică tradițională pe versuri scrise înainte de război – care rezonează puternic cu evenimentele actuale: „Întotdeauna voi găsi drumul spre casă chiar și dacă toate drumurile sunt distruse”).

Ucraina a obținut 631 de puncte. România, reprezentată de WRS, cu melodia „Llamame” – s-a clasat pe locul 18, cu 65 de puncte, la Eurovision 2022.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.