Politics

Ministrul apărării de la Kiev: Ucraina se aşteaptă la săptămâni extrem de dificileOdată cu începerea unei noi faze a războiului din Ucraina, oficialii de la Kiev se așteaptă la o nouă perioadă critică. mMnistrul Apărării de la Kiev, Oleksii Reznikov, a spus că Ucraina va trece prin săptămâni „extrem de dificile” în contextul intensificării operaţiunilor militare ruse în estul ţării.

Momente grele pentru trupele ucrainene

Autorităţile ucrainene au anunţat miercuri că forţele militare ruse au ocupat noi localităţi din regiunile Harkiv şi Donbas.

„Ne aşteptăm la săptămâni extrem de dificile, armata rusă a acumulat deja forţe pentru o ofensivă majoră în estul ţării. Ucrainenii trebuie să dea dovadă de rezilienţă şi unitate”, a afirmat Oleksii Reznikov, potrivit Le Figaro.

Acesta a subliniat că forțele ucrainene vor duce lupte grele și vor suferi pierderi înainte ca Rusia să se retragă:

„Din nefericire, vom mai pierde militari înainte de a câştiga, vor fi răniţi, vor fi distrugeri. Armata rusă, conştientă de înfrângerea strategică, va încerca să provoace cât mai multe suferinţe în rândul militarilor ucraineni, pe care i-a îndemnat să comită o lovitură de stat”, a subliniat ministrul ucrainean al Apărării.

Rușii vor să stabilească controlul deplin asupra regiunilor ocupate

Încă de la începutul lunii aprilie, au apărut semne ale unei noi operațiuni ofensive din Rusia în Donbas. Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei au raportat intensificarea tirului cu rachete și bombe ale ocupanților asupra infrastructurii industriale și civile.

Principalele eforturi ale Federației Ruse sunt focus pe stabilirea controlului deplin asupra teritoriului regiunilor Donețk și Lugansk și deținerea teritoriului ocupat anterior.

„Au fost înregistrate semne ale începerii unei operațiuni ofensive în Zona Operațională de Est. În zonele operaționale Slobozhansky și Donețk, agresorul a intensificat operațiunile ofensive și de asalt în anumite direcții. Nu au existat modificări semnificative în activitățile trupelor inamice în direcțiile Volynsky, Polessky și Seversky”, se arată în raport.Source hyperlink

Leave a Reply

Your email address will not be published.