Politics

Nereguli la Eurovision 2022: România s-ar afla printre țările eliminate din calculul notelor finale (VIDEO)Nereguli descoperite în finala Eurovision, după ce Ucraina a câștigat ediția din 2022. Organizatorul concursului, Uniunea Europeană de Radio și Televiziune (EBU), aduce acuzații grave de manipulare a voturilor, într-un comunicat, potrivit cărora, după cea de-a doua repetiție generală au fost identificate anumite tipare de vot incorecte în rezultatele din șase țări. Acestea, printre care și România, au fost eliminate din calculul final. TVR a anunțat într-un comunicat că 12 puncte erau destinate Republicii Moldova, însă uniunea ar fi acordat voturile Ucrainei.

Într-o reacție după scandalul pornit de EBU, Televiziunea Română se apără și spune că organizatorul Eurovision ar fi modificat rezultatul votului dat de juriul românesc fără să explice motivele, la scurt timp după ce a ieșit la iveală că votul din România și alte cinci țări nu a fost luat în calcul pentru notele finale. Juriul român acordase 12 puncte Republicii Moldova, însă organizatorii le-au înregistrat pentru Ucrainei, mai spune TVR.

Organizatorul Eurovision 2022 nu precizează numele țărilor, însă, ar fi vorba despre Azerbaidjan, Georgia, Muntenegru, Polonia, România, San Marino.

Din partea României, Eda Mărcuş de la TVR ar fi trebuit să anunţe sâmbătă seară punctajul juriului naţional. Însă, în timpul transmiterii voturilor juriilor naţionale, punctajul din partea României nu a putut fi aflat în direct de la Bucureşti, prezentatorii precizând că nu a putut fi realizată conexiunea cu România. Astfel, Martin Osterdahl, coordonatorul concursului Eurovision 2022, a fost cel care a anunţat cele 12 puncte acordate de România Ucrainei.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.