Politics

noi terenuri au fost împrejuite de persoane personal


Apar noi garduri în Grădina Botanică, ce nu sunt ridicate nici de conducerea grădinii şi nici de cei de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi. O suprafaţă de teren a fost înconjurată latest de o plasă de sârmă, iar imagini cu aceasta au fost publicate de ieşeni pe pagina de Facebook Codrii Iaşilor.

Pe un panou de identificare a investiţiei se specifică faptul că este vorba despre o împrejmuire a unei parcele de teren – proprietate privată. Conform informaţiilor obţinute de către „Ziarul de Iaşi” este vorba despre o autorizaţie de construire pentru a împrejmui un teren – proprietate privată – obţinută de trei persoane publice încă din 2018. Doi ani înainte aceştia au câştigat definitiv un proces intentat Grădinii Botanice în care au susţinut şi demonstrat că sunt deţinătorii unor acte din perioada comunistă care atestă proprietatea asupra terenului. Suprafaţa de teren împrejmuită este de 1.300 de metri pătraţi, se află pe Strada Podgoriilor – cu acces la drumul care merge dinspre lacul din grădină către zona cu Mănăstirea Copou.

Există mai multe astfel de suprafeţe de teren contestate în instanţă din Grădina Botanică; o parte dintre procese au fost câştigate de juriştii Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi (UAIC), iar terenurile au fost intabulate. Altele însă au fost retrocedate de instanţă persoanelor personal. Din informaţiile publicaţiei noastre, pe terenul de 1.300 de metri pătraţi sau pe alte suprafeţe de teren conexe, deţinute de persoane publice, în Grădina Botanică, nu au fost emise încă autorizaţii de construire pentru ridicarea de structuri de către Primăria Municipiului Iaşi.

Source hyperlink

Leave a Reply

Your email address will not be published.