Entertainment

O bună funcționare a afacerii story este garantata de standardul de certificare ISO 27001În procesul de dezvoltare bună și rapidă a unei afaceri, obținerea unui număr cât mai mare de clienți, de parteneri și colaboratori precum și a unei mari notorietăți atât în mediul fizic cât și în cel on-line alâturi de realizarea corectă și eficientă a sarcinilor ce pot fi desfășurate în obținerea de produse și servicii, este nevoie de îndeplinirea și adopdarea de numeroase standarde prin care ceea ce producem să fie de calitate și totodată, să le creăm celorlalți o bună impresie despre noi precum și să le oferim siguranță și încredere, printre acestea aflându-se și certificările ISO.

O certificare ISO poate fi obținută de orice firmă, atât la noi în țară cât și în afară, acestea fiind standarde internaționale cu carater common, ceea ce înseamnă ca aceleași condiții impuse de aceasta se aplică oricărei firme care vrea să o obțină.

Acestea pot fi obținute de la agenții autorizate, ce le pot realiza, care pot fi thoughtful în principiu parteneri autorizați ai organizației internationale pentru aceste standarde. Pot fi enumerate mai multe standarde, fiecare făcând referire la un anumit facet din cadrul ueni companii, de la calitatea produselor și siguranța angajaților până la siguranța informației, așa cum precizează standardul de certificare ISO 27001, care este cunoscut ca și standardul internațional de securitate a informației.

După cum am precizat, orice afacere poate obține cel puțin unul dintre standardele ISO existente în momentul de față, inclusiv cel de securitate a informației, chiar dacă nu este vorba despre un domeniu în care securitatea datelor este atât de importantă.

În schimb, în sectoare precum cel bancar, financiar, medical, IT și acolo unde este vorba despre un numar mare de angajați, clienți și membri ale căror date sunt importante, obținerea unei certificari de acest gen este absolul esențială.

Pot fi adoptate și alte măsuri prin care informațiile să fie menținute în siguranță însă este posibil ca acelea să nu fie cunoscute, să nu prezinte încredere sau să nu fie acceptate de clienți sau colaboratori. În schimb, standardele ISO, ce sunt impuse în multe cazuri, sunt o alegere mult mai bună. În acest fel, o firmă va prezenta mult mai multă încredere pe piață, asigurând o serie de aspecte prin care clienții și colaboratorii să o poata alege fără nicio rezervare.

Fără îndoială că pentru obținerea unei astfel de certificări, o firmă trebuie să indeplinească anumite condiții și astfel, poate fi nevoie și de o investiție financiară precum și de aducerea de anumite schimbări în structura companiei. Însă, prin indeplinirea acestora și obținerea certificării apar în mod sigur noi oportunități și deschidere la o piață mai mare, atât de vânzare cât și de cumpărare. Pentru că, nu doar cei ce vor să cumpere pot cere prezența acestei certificări ci și cei ce vor să vândă, pentru a se asigura că produsele sau serviciile lor sunt utilizate și prelucreate într-o manieră corectă, care să aducă mai departe beneficii.

Există, ca un alt exemplu, numeroase journal on-line care aparțin de various companii, de la noi din țară cât și din afară, unde este necesar un nivel ridicat de protecție a datelor personale ale celor ce își crează un cont de shopper pe web site și realizează transferuri bancare sau de altă natură. Informațiile, în cadrul unei companii, por fi expuse în numeroase forme, de la cea digitală, poate că cea mai comună în prezent, de la email-uri și convorbiri între various departamente sau persoane ce fac parte din companie, la cea fizică, pe format de hartie sau various documente precum și prin alte căi precum cea telefonică sau orală, față în față. Este necesar așadar implementarea unui sistem care să reglementeze circulația informației doar între părțile autorizate în acest sens, ca de exemplu un singur departament din cadrul companiei sau o singură persoane din cadrul unei companii partenere.

Pentru obținerea unei certificări ISO 27001, o firmă trebuie să respecte anumite condiții. De asemenea, în acest proces, care constă în 6 pași distincți, sunt alese și anumite aspecte dupa care procesul de securitate a informațiilor din cadrul acelei firme să funcționeze într-un mod în care să ofere o eficiență cât mai mare. Trebuie așadar realizată o poliță de securitate precum și o rază de acțiune a sistemului de administration al securității informației, prescurtat SMSI, evaluarea riscurilor și adoptarea de măsuri eficiente pentru combaterea acestora și în closing, realizarea unei declarații de aplicabilitate, prin care normele stabilite să poată fi aplicate în scopul securității informației. Acești pași diferă de la o companie la alta dar și în funcție de domeniul în care aceasta activează pentru că, dupa cum am precizat, în cazul unor anumite domenii se lucrează cu mai puține informații cu caracter foarte vital și astfel, nu este nevoie de implementarea de soluții atât de stricte.

Cele mai importante motive pentru care o certificare ISO de acest tip trebuie adoptată sunt protejarea datelor angajaților, partenerilor, colaboratorilor și a clienților unei companii, protejarea imaginii companiei și crearea de condiții care să ofere încredere în alegerea serviciilor și produselor realizate și oferite de către acea companie. De asemenea, certificarea ajută la o mai bună gestionare a riscurilor care ar putea pune în pericol securitatea informațională și nu în ultimul rând, permite companiei conformarea cu standardele internaționale în ceea ce privește protecția acestor date.

Așadar, prin alegerea măsurilor corecte și eficiente, o afacere se poate dezvolta mult mai ușor, în orice direcție și astfe, pot fi obținute o mai mate notorietate în randul celorlalte firme, partenere sau concurente precum și în randul clienților și în același timp, un revenue mai mare.


PE ACELAȘI SUBIECT 


 

Source hyperlink

Leave a Reply

Your email address will not be published.