Business

O noua taxa pentru firmele romanesti, dar si pentru PFA-uri: e anuala, cat costa


O noua taxa pentru firmele romanesti, dar si pentru PFA-uri: e anuala, cat costa

taxafirmepfa


Un proiect legislativ propune instituirea unei noi taxe pentru firmele romanesti, dar si pentru persoanele fizice autorizate (PFA-uri). Noua taxa se plateste anual, pentru inscrierea in Catalogul firmelor, care reprezinta un fel de registru nationwide cu toate societatile de la noi din tara.


 


“Reglementarea propusa prin proiectul legislativ are in vedere includerea tuturor antreprenorilor din Romania intr-un catalog al firmelor, care sa genereze vizibilitate si oportunitati reale de promovare si internationalizare, atat in mediul fizic cat si in cel virtual – mai competitiv si liber de barierele fizice si geografice, gestionat de catre camerele de comert, conform unor modele consacrate, testate si valorificate corespunzator”, a anuntat marti CCIR.


 


Taxa ar urma sa fie platita anual, iar valoarea acesteia se va situa intre 10 si 100 de euro.
“Pentru inregistrarea initiala, pentru inregistrarea modificarilor si, respectiv, pentru mentinerea actualizata a informatiilor in Catalogul firmelor, profesionistii achita Camerei Nationale o contributie anuala diferentiata, constand in echivalentul in lei, la cursul comunicat de Banca Nationala a Romanei, din ziua efectuarii platii, corespunzatoare incadrarii acestora in categoria intreprinderilor mici si mijlocii, potrivit Legii nr. 346/2004 privind stimularea infiintarii si dezvoltarii intreprinderilor mici si mijlocii, cu modificarile si completarile ulterioare, dupa cum urmeaza:   


  • 100 euro/an pentru intreprinderile mari;

  • 75 euro/an pentru intreprinderile mijlocii; 

  • 50 euro/an pentru intreprinderile mici; 

  • 20 euro/an pentru microintreprinderi; 

  • 10 euro/an pentru persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale si intreprinderi familiale”, prevede proiectul de lege in cauza.

Te-ar putea interesa si: Primele doua tari UE carora Comisia Europeana le-a dat voie sa SCADA pretul ELECTRICITATII: facturile se reduc LA JUMATATE


De ce vor fi obligate firmele sa plateasca aceasta taxa?


 

Important de mentionat este si faptul ca depunerea documentatiei aferente situatiei financiare a societatii, la Ministerul Finan?elor, nu se va putea realiza fara aceasta inscriere!

Proiectul mai prevede faptul ca profesionistii inregistrati la Registrul comertului se inscriu, in termen de 15 zile de la knowledge infiintarii, in Catalogul firmelor.


 


Senior Editor Manager.roSource hyperlink

Leave a Reply

Your email address will not be published.