News

O țară din Europa a pus capăt vaccinării obligatorii pentru coronavirus


Austria renunță complet la vaccinarea obligatorie împotriva Covid-19. Măsura a fost adoptată în februarie, dar a fost suspendată la doar o lună după.

Ministrul austriac al Sănătăţii a declarat că această măsură „a fost implementată într-un context epidemiologic diferit” și acum nu mai este necesară.

„De acum trebuie să trăim cu COVID-19, deci vom implementa o serie de măsuri, ceea ce înseamnă sfârşitul vaccinării obligatorii”, a declarat ministrul austriac al Sănătăţii, Johannes Rauch, într-o conferinţă de presă organizată la Viena.

„Însă varianta Omicron a schimbat regulile”, a adăugat acest ministru ecologist. „Chiar şi cei care au acceptat încă de la început să se vaccineze sunt acum reticenţi faţă de ideea de a-şi administra o nouă doză”, a completat Johannes Rauch.

Guvernul de la Viena a decis suspendarea legii în luna martie
„În prezent există multe argumente pentru a spune că această atingere adusă drepturilor fundamentale nu este justificată”, declara, atunci, Karoline Edtstadler, ministrul austriac pentru Afaceri Europene şi Chestiuni Constituţionale.

În prezent, circa 62% din populaţia ţării dispune de un certificat de vaccinare valid, raportând peste 18.700 de decese asociate COVID-19 de la începutul pandemiei.

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.