Business

Operatorul britanic de feriboturi P&O Ferries a concediat joi 800 de angajaţi şi a suspendat navigaţia cu efect imediat


Operatorul britanic de feriboturi P&O Ferries a concediat joi 800 de angajaţi şi a suspendat navigaţia cu efect imediat

Compania le-a spus joi angajaţilor săi să se întoarcă în porturi înainte de ”un anunţ major”, măsură care se presupune că ar fi cauzat perturbări severe în călătoriile pasagerilor şi ale mărfurilor.

Pe fondul zvonurilor că angajaţii vor fi înlocuiţi cu personal mai ieftin al agenţiei, sindicatele lucrătorilor au cerut personalului să rămână la bord, ceea ce ar putea duce la un potenţial impas.

BBC a relatat că unii membri ai echipajului au sfidat într-adevăr ordinele şi au refuzat să-şi părăsească navele în semn de protest.

Chestiunea a fost discutată în Camera Comunelor britanică joi după-amiază, iar secretarul laburist pentru transporturi, din umbră, Louise Haigh, a numit evenimentul drept un ”scandal naţional”.

”Li s-a spus această ştire care le-a schimbat viaţa pe un videoclip preînregistrat. Circulă imagini cu ceea ce ni s-a spus că ar fi membri ai serviciul de securitate, unii purtând cagule, evacuând echipajul britanic de pe nave”, a spus Haigh.

P&O Ferries, care se pare că are aproape 4.000 de angajaţi şi operează peste 30.000 de călătorii anual, a avut dificultăţi să îşi desfăşoare activitate pe fondul restricţiilor legate de Covid-19 în curs, care au blocate industria călătoriilor în ultimii doi ani.

”Ca parte a procesului pe care îl începem astăzi, oferim unor 800 de navigatori notificări imediate de încetare a activităţii lor şi îi vom compensa pentru această lipsă de notificare prealabilă cu pachete de compensare îmbunătăţite”, a spus un purtător de cuvânt al P&O.

Firma a declarat că a pierdut 100 de milioane de lire sterline (131 de milioane de dolari) de la an la an, sumă care a fost acoperită de proprietarul său, firma de porturi din Dubai DP World.

”Acest lucru nu este durabil. Supravieţuirea noastră depinde de realizarea unor schimbări rapide şi semnificative acum. Acest lucru nu este sustenabil”, a spus purtătorul de cuvânt.

Compania a adăugat că nu va putea presta servicii în zilele următoare, sfătuind pasagerii să continue să călătorească în porturi, unde vor beneficia de serviciile  altor transportatori.

Sindicatul britanic al transporturilor RMT şi-a exprimat consternarea faţă de anunţul brusc, îndemnând guvernul să intervină şi să protejeze personalul P&O de eventualele înlocuiri.

”Suntem profund deranjaţi de speculaţiile tot mai mari conform cărora compania intenţionează astăzi să concedieze sute de navigatori din Regatul Unit şi să îi înlocuiască cu forţă de muncă străină”, a scris RMT într-un comunicat de presă pe site-ul său.

 Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.