Business

Politica de toleranţă zero a Chinei faţă de COVID-19 nu este sustenabilăŞeful Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii declară că politica de toleranţă zero a Chinei faţă de COVID-19 nu este sustenabilă, având în vedere ceea ce se ştie acum despre virus.

„Nu credem că este sustenabilă având în vedere comportamentul virusului şi ceea ce anticipăm în viitor”, a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, în cadrul unei conferinţe de presă, potrivit Reuters.

„Am discutat această problemă cu experţii chinezi. Şi am indicat că abordarea nu va fi sustenabilă… Cred că o schimbare ar fi foarte importantă”, a adăugat acesta.

La rândul său, directorul pentru situaţii de urgenţă al OMS, Mike Ryan, a declarat că trebuie luat în considerare şi impactul unei politici „zero-COVID” asupra drepturilor omului.

„Întotdeauna am spus că trebuie să echilibrăm măsurile de control cu impactul pe care îl au asupra societăţii, impactul pe care îl au asupra economiei, iar aceasta nu este întotdeauna o calibrare uşoară”, a spus Ryan.

De asemenea, el a precizat că în China s-au înregistrat 15.000 de decese de la apariţia virusului în oraşul Wuhan, la sfârşitul anului 2019 – un număr relativ mic în comparaţie cu aproape 1 milion în Statele Unite, peste 664.000 în Brazilia şi peste 524.000 în India.

Ţinând cont de acest lucru, este de înţeles, a spus Ryan, că cea mai populată ţară din lume ar dori să ia măsuri dure pentru a limita răspândirea coronavirusului.

Cu toate acestea, politica zero-COVID a Chinei a atras critici, de la oamenii de ştiinţă la proprii cetăţeni, ceea ce a dus la un ciclu de închidere a mai multor milioane de oameni, angoasă şi furie. Majoritatea celorlalte naţiuni care au împărtăşit iniţial abordarea sa a început acum cel puţin o tranziţie către strategii de convieţuire cu virusul.

În cadrul programului zero-COVID, autorităţile închid zone mari de populaţie pentru a opri răspândirea coronavirusului, chiar dacă doar un număr mic de persoane sunt testate pozitiv.

Măsurile din Shanghai au fost deosebit de stricte, rezidenţilor fiindu-le permis să iasă din case doar din motive excepţionale, cum ar fi o urgenţă medicală. Multora nu li se permite nici măcar să iasă din faţa casei pentru a se întâlni cu vecinii.

Politica de carantină a fost, de asemenea, criticată pentru că separă copiii de părinţi şi alătură cazurile asimptomatice printre cele cu simptome.

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.