News

PUTIN, pe zidul unei clădiri dintr-un mare oraș, în haine de deținut și cu o banană în cap


Thomas Baumgärtel l-a imortalizat pe președintele Rusiei – Vladimir Putin în haine de deținut într-un afiș uriaș. Artistul vizual german, celebru în arta urbană, în care îmbină graffiti cu arta de stradă, a protestat astfel împotriva războiului din Ucraina. 

„Semnătura” artistului german de graffiti este reprezentată de banane, pe care le desenează pe zidurile clădirilor din întreaga lume. Fructul galben – banana este motivul central al lucrărilor artistului graffiti, Baumgärtel fiind cunoscut drept „banana sprayer”. Sunt celebre și picturile, neconvenționale, cu fostul președinte american Donald Trump și președintele turc Recep Tayyip Erdogan, în stilul său particular, „semnat” cu banane. 

„Poza cu Putin este o declarație-protest. Mișcarea pentru democrație din Ucraina are nevoie de solidaritate deplină împotriva unui ucigaș și legal”, a declarat artistul, în timpul operațiunii de montare pe peretele clădirii din Koln.

Imagine

Afișul îl înfățișează pe Putin purtând binecunoscuta salopetă în dungi alb-negru a deținuților, iar pe piept se poate citi jocul de cuvinte „Pune-l în închisoare” – „Put in jail”, care se referă la numele de familie al liderului de la Kremlin – Putin și la închisoarea care îl așteaptă pentru invazia în Ucraina și crimele de război. Pe cap, Putin poartă o pălărie ascuțită în formă de banană, marca lui Baumgärtel.

Imagine

Afișul-protest, cu o lungime impresionantă de 10 metri și o lățime de 6 metri a fost montat duminică, 24 aprilie, pe peretele unei clădiri înalte de pe strada Aachen din Koln, ceea ce-l face vizibil de departe.

Source hyperlink

Leave a Reply

Your email address will not be published.