News

Răspunsul lui Volodimir Zelenski, întrebat dacă este pregătit să renunțe la o parte din Ucraina


Liderul Ucrainei, Volodimir Zelenski, a fost întrebat dacă va accepta ca Rusia să ia o parte din Ucraina și dacă va permite controlul teritoriului Donbas.

Volodimir Zelenski a fost invitat în cadrul unei emisiuni TV, la televiziunea americană CBS, și a fost întrebat despre situația actuală din Ucraina.

Întrebat dacă este pregătit să renunțe la o parte din Ucraina, acesta a spus: În common, nu suntem pregătiți să ne dăm țara.

Cred că am pierdut deja multe vieți. Deci, trebuie să rămânem cât de fermi putem. Dar asta este viața. Se întâmplă diferite lucruri.

Acesta a răspuns și cu privire la eventualele negocieri care ar putea avea loc între cele două țări.

Zelenski a vorbit despre negocieri
„Ei bine, această problemă va fi pusă cu siguranță în cursul negocierilor. Înțelegem partea rusă. Înțelegem că una dintre dispozițiile lor, despre care se vorbește, mereu este recunoașterea Crimeei ca teritoriu rusesc. Cu siguranță nu voi recunoaște asta. (Rușii) și-ar dori foarte mult să ia părțile din sud ale țării noastre.Înțeleg clar că astfel de întrebări vor fi ridicate în cadrul negocierilor- dacă se vor purta vreodată. Însă, de la începutul războiului, nu am fost dispuși să renunțăm la teritoriul nostru. Dacă am fi fost dispuși să renunțăm la teritoriul nostru, nu ar fi existat niciun război.”

Ce înseamnă victorie pentru Zelenski
Zelenski a răspuns și la ce anume înseamnă victoria pentru țară.
„Victorie. În primul rând, oamenii noștri se vor simți, cu siguranță, victorioși. Se vor întoarce. Întoarcerea (refugiaților) este sânge pentru Ucraina. Fără ei nu există nimic. Bombardamantele vor înceta. Ne recuperăm teritoriul.”

„Nu vor mai fi soldați ruși în țara noastră. Da, înțeleg că nu se vor retrage din Crimeea, iar noi vom avea dispute și vom negocia un teritoriu sau altul din sudul țării noastre, în Donbas. Știu actual ce trebuie să se întâmple, după care să putem spune, ‘aceasta este victoria’. Dar nu voi vorbi despre asta, încă, dacă nu vă supărați.”

 

Source hyperlink

Leave a Reply

Your email address will not be published.