Business

Război în Ucraina. Batalionul Azov susține că Armata Rusă a folosit luni seara la Mariupol “o substanță otrăvitoare de origine necunoscută împotriva militarilor și civililor ucraineni”, aruncată dintr-o dronă. Autoritățile ucrainene verifică informația.


The DPR proposed to hit the defenders of Mariupol with chemical weapons

Mesajul transmis de Batalionul Azov pe Telegram este următorul: “În urmă cu aproximativ o oră [ora 22, nr] forțele de ocupație ruse au folosit o substanță otrăvitoare de origine necunoscută împotriva militarilor și civililor ucraineni din orașul Mariupol, aruncată dintr-o dronă. Victimele au insuficiență respiratorie, sindrom vestibulo-atactic”. Sindromul respectiv constă în eșec circulator și disfuncții cerebrale.

Autoritățile ucrainene nu au confirmat un posibil atac chimic, dar au declarat că investighează informația.

Mai devreme, într-o declarație pentru publicația rusească Ria Novosti, adjunctul miliției republicii separatiste Donețk, eduard Basurin, declarase că trupele ucrainene din Mariupol (batalionul Azov) este fortificat în subteran și trebuie folosite arme chimice pentru scoaterea lor de acolo.

După ultimele informații, în Mariupol încă mai sunt aproximativ 1.500 de luptători ucraineni, care rezistă în trei zone separate ale orașului. Nu este clar pentru cât timp aceștia mai au muniție.

Sursă alternativă: Ukrinform

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday

Source hyperlink

Leave a Reply

Your email address will not be published.