Business

Recep Erdogan a discutat telefonic cu șefii de stat și de guvern din Finlanda și Suedia, țări a căror aderare la NATO nu o susține. Cere Suediei să facă ”pași concreți în ceea ce privește îngrijorările sale referitoare la organizațiile teroriste”.


Președintele Turciei, Recep Erdogan, a avut astăzi convorbiri telefonice separate cu prim-ministrul Suediei și președintele Finlandei. Cele două țări și-au anunțat de curând intenția de a adera la NATO, însă Erdogan s-a declarat foarte tranșant împotriva aderării acestor două țări.

Conform presei din Turcia, Erdogan se opune aderării Finlandei și Suediei la NATO deoarece aceste țări au refuzat în repetate rânduri extrădarea unor opozanți ai președintelui.

În cadrul discuției telefonice cu premierul suedez, Magdalena Andersson, președintele Turciei a spus că ”așteaptă pași concreti cu privire la preocupările sale referitoare la organizațiile teroriste”. Totodată, a cerut Suedei să ridice embargoul asupra exporturilor de arme impus Turciei după incursiunea în Siria din 2019.

La rândul său, președintele finlandez a declarat că a avut o discuție ”directă și deschisă” cu președintele turc. ”Am declarat că în calitate de aliații ai NATO, Finlanda și Turcia se vor angaja pentru securitatea reciprocă și relația noastră va deveni mai puternică”, a precizat Sauli Niinisto.

Sursă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.