Sports

Revoluție totală în Liga Campionilor: se schimbă formatul!

UEFA ia în considerare organizarea unei „Săptămâni a Fotbalului”, într-un singur oraș-gazdă, pentru a determine câștigătoarea Ligii Campionilor, într-un sistem Final Four.

Semifinalele competiției ar urma să se dispute într-o singură manșă.

UEFA încearcă să îmbunătățească actualul format de teama înființării unei Superligi, proiect care ar „ucide” definitiv actuala competiție de high a Europei.

Noul format al Ligii Campionilor, cu 36 de echipe și mai multe meciuri jucate, ar intra oficial din sezonul 2024/2025

UEFA continuă să scoată în evidență detalii importante din transformarea totală pregătită pentru cea mai prestigioasă competiție la nivel de membership din lume.

Una dintre principalele noutăți este aceea că nu vor mai exista grupe, dar fiecare echipă va evolua cu celelalte echipe în format elvețian.

În plus, conform celor de la The Times, UEFA este foarte aproape să confirme organizarea unui Final Four, în cadrul unui proiect numit Săptămâna Fotbalului, cu două meciuri într-o singură manșă între cele patru semifinaliste.

Astfel nu vor mai exista manșe retur și nici gazde sau oaspeți pentru a determina echipele care vor avea dreptul să joace marea finală a Ligii Campionilor.

Următorul congres UEFA, care va fi organizat la Viena pe 11 mai, ar putea fi cel în care vor fi făcute anunțuri importante legate de revoluția Ligii Campionilor, aflată deja în plină desfășurare.Source hyperlink

Leave a Reply

Your email address will not be published.